Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Anton Wedin missar bottenmötet efter positivt covid-test

HV71 får klara sig utan viktige Anton Wedin i kvällens bottenmöte mot Brynäs. Detta efter att en familjemedlem till HV-stjärnan testats positivt för covid-19 och Wedin satts i karantän. Men först efter bussresan till Gävle. Klubbdirektören Agne Bengtsson är kritisk till att matchens ens spelas.
– Man har tidigare pratat om att hälsan går i första hand men nu verkar det vara att spela till varje pris, säger Bengtsson till Jönköpings-Posten.

På HV71:s sociala medier kommer under fredagseftermiddagen uppgifter om att Anton Wedin satts i karantän sedan en familjemedlem testats positivt för covid-19. Då hade dock Wedin redan hunnit resa med spelarbussen från Jönköping till Gävle.

LÄS MER: Joel Lundqvist skadad – bröt käken på träning

– Att vi har hamnat i den här sportsliga situationen som vi är i nu har vi ingen annan att skylla än oss själva. Men vi är väldigt kritiska till att vi tvingas spela avgörande matcher med flera sjuka i det här läget. Man har tidigare pratat om att hälsan går i första hand men nu verkar det vara att spela till varje pris, säger Bengtsson till Jönköpings-Posten.

Wedin har under säsongen stått för 27 poäng och är med det lagets femte bäste poänggörare. HV71 ligger sist i SHL-tabellen, sju poäng bakom kvällens motståndare Brynäs.

LÄS MER: Joel Mustonen är äntligen på väg åt rätt håll igen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.