Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anthony Yigit plockade hem Europatiteln i superlättvikt på poäng. Arkivbild.

Anthony Yigit fixade Europatiteln

Det har gått 30 år sedan sist, men nu har Sverige åter en Europamästare i proffsboxning.

Anthony Yigit vann titelmatchen mot britten Lenny Daws i superlättvikt på poäng från en enhällig domarkår i Westcroft Leisure Centre utanför London, där Yigit bor och tränar sedan ett år tillbaka.

- Det gick precis som vi hade förväntat oss. Vi tränade precis på rätt saker och när jag gick in i ringen kändes ingenting främmande. Det var som ett pussel som lades precis som det skulle, det kände jätteskönt, säger Yigit.

Yigits snabba fotarbete och ihärdiga boxning knäckte den 13 år äldre motståndaren, som förvisso fick in ett par tunga slag men inte fick till den knock han letade efter.

- Jag var både snabbare starkare och rörligare. Jag är yngre så jag var snäppet skarpare än honom på alla plan, säger han.

Senast en svensk boxade till sig en Europatitel var Anders "Lillen" Eklund, 1987. Då var Antonhy Yigit inte ens född. Nu ser den nyblivne Europamästaren fram emot en titelmatch på hemmaplan.

- Först och främst ska jag försvara titeln i Sverige. Det är ju det jag vill göra framför den svenska publiken. Det är 30 år sedan någon svensk har haft bältet sedan sist så det kommer att vara jättekul att ta hem det till Sverige.

Den 25-åriga Yigit boxades sitt första EM som amatör 2010, och deltog bland annat i OS i London 2012. Året därpå blev han proffs och är obesegrad sedan dess.

Matchen mot Lenny Daws var Yigits 20:e, och hans resultatrad lyder nu 19 segrar och en oavgjord.