Arkivbild.
Arkivbild. Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Anthony Neuer lyckades med det omöjliga slaget

Ingen professionell bowlare har lyckats med att sänka de två yttersta käglorna sedan 1991. I helgen blev 18-årige Anthony Neuer blott den fjärde bowlaren att lyckas med bedriften i tv-sändning.
– Ge mig syre och vatten – matchens spärr, sade Fox Sports kommentator Rob Stone. ”Jag blev bara chockad”

ANNONS
|

En split i bowling sker när ett klot lämnar kvar två eller fler käglor som inte är intilliggande.

Den kanske mest berömda och ökända situationen är en så kallad 7-10-split. Det innebär att de två yttersta käglorna, med numren sju och tio, står kvar efter det första slaget.

Fram tills nyligen hade endast hade endast tre bowlare lyckats med bedriften, som också kallas för ”goal posts” ellers ”bed posts”, i professionella, tv-sända sammanhang.

Mark Roth gjorde det först år 1980. Sedan dröjde det till 1991, när både John Mazza and Jess Stayrook lyckades ta sig ur den knepiga sitsen.

ANNONS

Men så i söndagens ”U.S. Open Stepladder Finals” blev 18-årige Anthony Neuer den fjärde proffsbowlaren någonsin att konvertera en 7-10-split.

”Han gjorde det, han gjorde det! ”

Den som inte känner till hur speciellt slaget är kan lyssna till de två Fox Sports-kommentatorerna Rob Stone och Randy Pedersen, vars reaktioner bäst beskrivs som vilda.

– Han gjorde det, han gjorde det! Han fick 7-10, Randy! Han gjorde det! Woo-hoo-hoo!, skriker Rob Stone.

Stone fortsätter med att namnge Neuer som ”den rödhårige lönnmördaren” innan han avslutar med:

– Ge mig syre och vatten – matchens spärr.

18-årige Neuer låg under innan sitt numera virala slag och förlorade även matchen mot Jakob Butturff.

I intervjun efter matchen fick "den rödhårige lönnmördaren” berätta hur det kändes att se den högra käglan studsa ut och slå ner den vänstra.

– Det var rätt coolt, ärligt talat. Jag menar, jag kommer inte säga att det var dåligt, säger Neuer.

– Jag förväntade mig inte det. Jag menar, jag var på väg tillbaka och vände mig om och såg hur den komma tillbaka, och jag blev bara chockad.

Neuers förlust resulterade i en tredjeplats i turneringen. Han vann också 12 000 amerikanska dollar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS