Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STCC-förarna Peter "Poker" Wallenberg Jr (längst till vänster), Nicklas Oscarsson (trea från vänster) och Fredrik Blomstedt (längst till höger) är laddade inför tävlingen på hemmaplan på Solvalla i nästa vecka, så även Team Lestrums chef Fredrik Lestrup (tvåa från vänster).

Annorlunda hästkrafter på Solvalla

Efter onsdagens V86-tävlingar är det färdigtävlat för hästarna på Solvalla ett tag framöver. Redan på torsdag rullar andra hästkrafter in när långtradare, asfaltblandare och ångvältar ska förvandla travbanan till racingbana.

Lördagen den 17 juni är det dags för racingfest i huvudstaden. STCC-seriens tredje deltävling körs på Solvalla och för flera av förarna är det debut på hemmaplan.

En av förarna med stockholmskt påbrå är Peter Wallenberg, även känd som "Poker". Den 58-årige finansmannen är ingen oäven tävlingsförare, men i de här sammanhangen får han nöja sig med att ses som en joker.

- Jag kan ju inte konkurrera med de här yngre förarna, säger Wallenberg, som i sin Seat blev tolva i andra racet i premiären på Knutstorp i början av maj.

Wallenberg är med och driver PWR Racing team tillsammans med Daniel Haglöf, som brukar vara med och slåss om pallplaceringarna.

En annan stockholmare och debutant är 26-årige Fredrik Blomstedt, som har imponerat i de två första deltävlingarna, senast med två andraplatser i Alastaro i Finland den 20 maj. Blomstedt kör en Volkswagen och siktar återigen på att nå en plats bland de tre bästa.

- Det ska bli kul att köra på hemmaplan. I fjol körde jag mest i England och jag får ett helt annat stöd nu när jag kör i Stockholm. Utomlands blir det ofta ensamt. På Solvalla har jag med mig familj, släkt och en massa kompisar. Jag räknar med över hundra supportrar.