Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Annika Sörenstams första ord efter Trumps medalj

Den svenska golflegendaren tog emot Frihetsmedaljen av Donald Trump. Nu pratar Annika Sörenstam för första gången efter kritikstormen som följde.
– Det var en mörk dag i amerikansk historia, säger Sörenstam till Golf Channel.

Golfarna Annika Sörenstam och Gary Player tog emot frihetsmedaljen av Donald Trump – mitt under brinnande kritikstorm mot den avgående presidenten efter hans anhängare stormat den amerikanska kongressen. NFL-coachen Bill Belichick valde dock att avstå.

”Nyligen erbjöds jag att ta emot presidentens frihetsmedalj, vilket jag blev smickrad över. Därefter inträffade förra veckans tragiska händelser och jag kommer därför inte att gå vidare med utmärkelsen”, skrev tränaren i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AFP.

Många kritiska röster tyckte att Annika Sörenstam också skulle avstått medaljen. Men det gjorde hon alltså inte.

Nu har hon pratat med Golf Channel om den senaste tiden.

– Jag gillar att blicka framåt och inte ägna så mycket tid på vad som kunde ha hänt. Allt handlar om att öppna dörrar. Det är en sak jag har lärt mig. Jag har hört många personers åsikter, som ni säkert förstår, många kommentarer. Jag hör tydligt vad de säger. Jag vet att de ser på det annorlunda. Men jag lyssnar och tar till mig av allt.

Hon fortsätter:

– När jag tittar tillbaka på det så handlar det bara om personerna som tagit emot medaljen tidigare. Jag gillar inte att spendera energi på det som varit utan jag vill fortsätta titta framåt. Fortsätta öppna dörrar för de unga tjejerna runt om i världen.

”En mörk dag”

Golf Channel frågade också hur hon såg på det som hände vid Kapitolium – som kostade flera människoliv.

– Lyssna – jag delar det dystra och rädslan efter det som hände vid Kapitolium. Det var en mörk dag i amerikansk historia.

LÄS MER: Annika Sörenstam kritiseras för att ha tagit emot medalj av Donald Trump

Annika Sörenstam blev nyligen vald till Internationella golfförbundets ordförande. Denna veckan är hon med i startfältet när LPGA-touren slår upp dörrarna för en ny säsong. Sörenstam tävlar dock i ”kändis-klassen”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.