Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Annika Sörenstam tävlar i Kungsbacka

Hon står som värd för Scandinavian Mixed i Vallda till sommaren. Nu står det också klart att Annika Sörenstam spelar tävlingen själv.

Under torsdagen stod det klart det som många sedan tidigare hoppats på – Annika Sörenstam kommer att spela europatourtävlingen Scandinavian Mixed på Vallda i juni.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka och tävlingsspela i mitt hemland Sverige för första gången på 13 år, säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

Tävlingen är historisk i golfvärlden. Det kommer att vara den första tävlingen i europaeliten där 78 män och 78 kvinnor gör upp mot varandra. Annika Sörenstam har en gång tidigare tävlat mot männen – då på PGA-touren. Det var redan 2003 då hon blev första kvinna på 58 år att möta männen på PGA-touren.

Det är mellan den 10 och 13 juni som tävling på Vallda spelas. Annika Sörenstam har tidigare sagt så här till GP om det kommande evenemanget.

– Jag ser fram emot det. Jag har hört massa positiva saker om banan från flera personer. Jag känner mig väldigt stolt över att få vara med på detta och att få jobba med Henrik (Stenson). Golfen har varit en stor del av våra liv och det har alltid varit en tjej- och en kill-tävling. Jag ser detta som en golffest där vi firar damgolf och herrgolf med åskådare och allt vad vi kan hitta på, sa Sörenstam till GP.

– Jag är glad att Annika, en av de största golfare som vi någonsin har sett, spelar på Vallda. Det kommer att bli en fantastisk vecka och jag är säker på att alla spelare i tävlingen ser fram emot att Annika spelar tävlingen. Jag ser fram emot att se dynamiken i att både män och kvinnor spelar mot varandra om samma trofé, säger Henrik Stenson, som också står som värd för tävlingen i Vallda, till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.