Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Annika Sörenstam om mötena med Donald Trump

Hon är en av Sveriges största idrottare genom tiderna. Nu berättar Annika Sörenstam om relationen med USA:s president Donald Trump.
– Diskussionerna man har med honom blir ganska intressanta, säger hon i Framgångspodden.

Annika Sörenstam är en av de största i golfhistorien och en av Sveriges bästa idrottare genom tiderna.

Hon har också flera gånger stött på Donald Trump via golfen. I Framgångspodden berättar hon om relationen till USA:s kontroversiella president.

– Han är ju väldigt golfintresserad och har ju varit involverad i golfen i många år. Att han sedan blev president, det är ju en helt annan sak om man säger så. Han var ju en framgångsrik affärsman med hotell och golfbanor och allt vad han ägde, så jag spelade en hel del med honom. Det var en intressant figur på det sättet och sedan när han skulle bli president, det var ju så konstigt. Oftast känner man ju inte de här personerna, men helt plötsligt har man spelat golf med honom ett dussin gånger, säger Sörenstam i podden.

Även sedan Donald Trump blev president i USA 2016 har Sörenstam stött på honom på golfbanan.

– De är ju en upplevelse bara det att spela med världens mäktigaste man. Diskussionerna man har med honom blir ganska intressanta. När vi träffas kan han säga: ”Kommer du ihåg när du slog den där järnnian?”. Du har väl andra saker att tänka på än ett slag jag slog för 17 år sedan, höll jag på att säga, säger Sörenstam.

Donald Trump på golfbanan. Bild: Patrick Semansky
Donald Trump på golfbanan. Bild: Patrick Semansky

Mötte Trump i Vita huset

I podden berättar Annika Sörenstam även om besöket i Ovala rummet, presidentens kontor i Vita huset, 2019.

– Helt plötsligt öppnade sig dörren och han kommer ut. Jag var nervös måste jag säga. När jag spelade med honom sist var han en affärsman. Då säger man ”Hej Donald”. Vad ska man säga nu, man vill ju ändå visa respekt på det sättet. Det har man ju lärt sig när man hälsar på kungen i Sverige. Då är man lite pirrig. Men han kom och pratade mycket om golfen.

Hon fortsätter:

– Men han berättade både det ena och det andra. Det var väldigt intressant att få 20 minuter bara med presidenten. Det är ju väldigt speciellt.

Donald Trump har under sin tid som president fått kritik för att ha lagt för mycket tid på att spela golf och för att han spelat golf under fel tillfällen. Bland annat var han ute på en golfrunda under den förre senatorn John McCains begravning och under Memorial day i våras, vilket väckte kritik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.