Annika Sörenstam hyllade Donald Trump – dagen efter stormningen av Kapitolium

Annika Sörenstam mottog Donald Trumps hedersmedalj, dagen efter stormningen av Kapitolium. Nu har bilder från ceremonin kommit ut. Där väljer svenskan att tacka och hylla den hårt kritiserade presidenten.
– Jag vill säga tack för allt du gjort för det här landet, säger hon i sitt tal.

ANNONS
|

Svenska golflegendaren Annika Sörenstam kritiserades hårt när hon beslutade att motta Donald Trumps hedersmedalj.

Kanske främst på grund av tajmingen då hon gjorde detta dagen efter att Kapitolium stormats av Trumpsupportrar, något som förre presidenten anklagats för att ha uppviglat till.

Bland annat valde trogne Trump-supportern och NFL-tränaren Bill Belichick att nobba medaljen av denna anledningen.

LÄS MER:NFL-legendaren tackar nej till Trumps medalj

Nyligen motiverade Sörenstam sitt beslut i en intervju med DN.

– Man måste acceptera att folk har olika synpunkter. Jag är öppen för att lyssna, det är det man kan göra. Men när jag ser på den här medaljen, som delats ut sedan 1963, så handlar det om att göra världen till en bättre plats. Det är mitt stora mål och det är det jag tänker fortsätta att göra.

ANNONS

I dag gör Annika Sörenstam comeback, om än tillfällig, på LPGA-touren. Samtidigt släpper programmet ”In depth with Graham Bensinger” nu ett klipp på Youtube från ceremonin där golflegendaren tog emot hedersmedaljen av Trump.

Sörenstam hyllar Donald Trump

Programmet hade en längre intervju med Sörenstam och var det enda mediet som filmade ceremonin. I klippet finns Sörenstams tacktal med, där väljer hon att hylla Donald Trump.

– Jag vill säga tack för allt du har gjort för det här landet, säger hon.

Hon fortsätter:

– Särskilt för ditt arbete under coronaviruskrisen. Jag vet att det har varit väldigt tufft och utmanande men jag vill säga grattis till arbetet med vaccinutrullningen.

LÄS MER:Henrik Stenson om Scandinavian Mixed på Vallda

Annika Sörenstam med Donald Trumps hedersmedalj runt halsen.
Annika Sörenstam med Donald Trumps hedersmedalj runt halsen. Bild: In depth with Graham Bensinger

Sörenstam tar avstånd från våldet

Sörenstam intervjuas av Graham Bensinger efter ceremonin och tar då avstånd från händelserna i Kapitolium.

– Ingen vill se våld, ingen vill se kaos. Det är en tragedi, men jag hoppas det blir bättre. Vi vaknade i morse (dagen efter stormningen), det var tyst, gatorna var tomma och det här (ceremonin) var planerat, och här är vi nu, säger hon i intervjun.

LÄS MER:Profilerna stöttar Tiger Woods efter våldsamma olyckan

I samma Youtube klipp har Graham Bensinger intervjuat Annika Sörenstam en månad efter hon mottog medaljen. Där frågar han om det fanns något hon kunde gjort annorlunda.

ANNONS

– Att lägga energi på saker jag inte kan kontrollera är inte min grej. Älta ett beslut är inte min grej. Det är inte något jag gör.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS