Annika Sörenstam gör comeback på LPGA-touren.
Annika Sörenstam gör comeback på LPGA-touren. Bild: Johan Nilsson/TT

Annika Sörenstam gör comeback på LPGA-touren

13 år har gått sedan Annika Sörenstams senaste framträdande på LPGA-touren. Men nu är det dags igen – 25 februari är hon tillbaka i Florida.
– Jag hoppas inte på så mycket egentligen men jag ser fram emot utmaningen, säger Sörenstam till LPGA:s hemsida.

ANNONS
|

Det var LPGA-tourens egna Instagramkonto som först avslöjade nyheten under tisdagen. I en intervju med hemsidan fick också Sörenstam själv kommentera:

– Det är spännande att tillkännage att jag ska spela Gainbridge LGPA om två veckor på vår hemmabana Lake Nona Golf. Det kommer att bli min första LPGA-tävling sedan jag slutade för att bilda familj 2008, säger Sörenstam till LPGA:s hemsida.

För 50-åriga Annika Sörenstam blir det första gången sedan 2008 som hennes namn finns med på den allra högsta nivån.

LÄS MER:Annika Sörenstams första ord efter Trumps medalj

Hon berättar också att den största anledningen till hennes comeback i Gainbridge är att turneringen spelas på hemmabanan Lake Nona i Orlando, Florida.

ANNONS

– En hel del har hänt sedan jag slutade, störst är att jag fött två barn. Ava och Will är förväntansfulla inför att se ”mamma” spela. Jag får erkänna att om tävlingen inte flyttats till vår hemmabana skulle jag aldrig kommit på tanken att ställa upp, säger Sörenstam.

Hon fortsätter med att berätta om planerna för 2021 – där det stora målet är att ställa upp i veteranversionen av US Open till sommaren.

– För att jobba mot det målet behöver jag ställa upp i fler tävlingar för att få ut min potential. Jag hoppas inte på så mycket egentligen men jag ser fram emot utmaningen, säger Sörenstam.

Turneringen går av stapeln 25 februari och pågår i tre dagar.

LÄS MER:Annika Sörenstam kritiseras för att ha tagit emot medalj av Donald Trump

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS