Danmarks förbundskapten Nikolaj Jacobsen under matchen i gruppspelet i handbolls-VM mellan Danmark och Qatar i vintras.
Danmarks förbundskapten Nikolaj Jacobsen under matchen i gruppspelet i handbolls-VM mellan Danmark och Qatar i vintras. Bild: Jonas Ekströmer/TT

"Annars blir man sjuk i huvudet"

Förbundskapten Nikolaj Jacobsen har lett danska herrlandslaget i handboll till två raka VM-titlar. Men på sociala medier får han alltjämt hat riktat mot sig.
– Jag får höra mycket om mitt utseende, att jag är tjock och ful, säger han i en intervju med danska BT.

ANNONS

– Jag fick sådana meddelanden under VM (i Kairo i januari), men det var inte lika många som när vi åkte ut ur EM i fjol. Då var det fler meddelandet som handlade om hur jag ser ut, fortsätter han.

Han berättar att han också får meddelanden som kallar honom "arrogant", "dum" och "självupptagen". Jacobsen säger att ibland kan det bli svårt att inte ta det personligt men att man får försöka leva med det.

– Annars blir man sjuk i huvudet, säger han.

49-åringen, som har varit förbundskapten för Danmarks herrlandslag i handboll sedan 2017, uppmanar folk att tänka till en extra gång innan man skickar meddelanden till folk man inte känner.

ANNONS

– Jag kan inte undgå att se när folk skriver till mig privat. Personliga saker som utseende ska man inte blanda in, varken med mig eller andra. Vad tänker folk med?, säger han och fortsätter:

– Räkna till tio innan du trycker på skicka. Överväg om det är ett meddelande du själv skulle vara glad att få.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS