Anna Swenn Larssons oro: ”Kommer jag kunna gå igen?”

Anna Swenn Larsson, 30, missade hela förra säsongen efter en otäck olycka. Efteråt var hon till en början orolig över om hon ens skulle kunna gå igen. Nu laddar hon inför OS i Peking.
– Jag känner mig i bättre form fysiskt än vad jag har gjort någonsin, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Under ett träningsåk i december förra året var olyckan framme för Anna Swenn Larsson som bröt foten och hela säsongen som stundade försvann för 30-åringen.

Istället för att kasta sig ut i skidbackarna blev det timme efter timme på gymmet för att ta sig tillbaka efter skadan.

LÄS MER:Alla älskar Lucas Raymond i Detroit Red Wings

Något som var tufft.

LÄS MER:Så ska Frölundas Elmer Söderblom göra samma resa som Lucas Raymond

Ett stort stöd igenom hela den tuffa rehabperioden var fysioterapeuten, Cecilia Kalla som även är syster till Charlotte Kalla.

– Jag hade jättebra stöd med grymma sjukgymnaster. Jag hade hjälp av Cecilia Kalla i Åre som var med mig varje dag, som hjälpte mig jättemycket. Jag har haft väldigt bra stöd med det medicinska och det har hjälpt mig mycket. Jag är en sån som verkligen tycker om att träna tillsammans med någon, att då ha någon som är där för mig varje dag gör mycket, säger Anna Swenn Larsson till Expressen och fortsätter:

ANNONS

– Sen var det så klart tufft i början när det mesta gjorde ont. Jag kände ”gud, kommer jag någonsin kunna gå igen?”. Men en vecka senare såg man såna framsteg. Det var väldigt motiverande.

LÄS MER:Lagkamraterna hyllar Sahlin – inför avskedet på Gamla Ullevi

Nu satsar hon på att ta en medalj på OS i Peking som går av stapeln i februari. Innan dess är målet dock att hon ska vara redo när slalomsäsongen drar igång.

– Jag känner mig i bättre form fysiskt än vad jag har gjort någonsin. Jag har haft väldigt mycket tid förra vintern att träna, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS