Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Anna Holmlund tvingas betala 150 000 för rehabiliteringsläger

Anna Holmlund tvingas betala 150 000 kronor ur egen ficka för sitt rehabiliteringsläger i Spanien.
Detta efter att Förvaltningsrätten valt att ge Försäkringskassan, som nekade förre skicrosstjärnan ersättning, rätt. Det uppger Sportexpressen.

Det var i mars tidigare i år som tidigare skicrosstjärnan Anna Holmlund fick beskedet att hon, helt ur egen ficka, tvingas betala 150 000 kronor för ett rehabiliteringsläger hon var på i Alicante i slutet av 2019.

Försäkringsbolaget nekade henne ersättning för rehabiliteringen. Detta då Västernorrland, Holmlunds hemregion, inte hade erbjudit samma sorts vård.

Anna Holmlund var själv nöjd med lägret som var det första utan hennes föräldrar sedan den otäcka olyckan 2016.

– Hon kom och berättade att ”pappa, det var det bästa läger jag varit på”. Som pappa är det ju fantastiskt roligt att höra, sa pappa Lars Holmlund till Sportbladet.

Familjen valde senare att överklaga beslutet med motivationen att flera andra fått, som bor i andra regioner, fått ersättning.

– De andra kamraterna på lägret på andra boendeorter har fått allt betalt, berättade Lars för tidningen.

Förvaltningsrätten ger samma besked

Nu har besked från Förvaltningsrätten kommit. De har valt att ge Försäkringskassan rätt och menar på att Anna Holmlund själv ska bekosta lägret i Spanien.

”Anna Holmlunds hemregion Region Västernorrland hade inte erbjudit henne den sökta vården. Det finns inte heller några klara indikationer på att hon skulle ha fått vården i någon annan region. Eftersom den sökta vården inte skulle ha erbjudits Anna Holmlund i hennes hemregion eller genom det fria vårdvalet i någon annan region i Sverige skulle hon inte fått den aktuella vården bekostad av det allmänna. De kostnader hon har haft för den aktuella vården kan därmed inte ersättas”, skriver Förvaltningsrätten i sin dom enligt Sportexpressen.

Återstår att se nu är om familjen, som är besvikna över Förvaltningsrättens beslut, väljer att ytterligare en gång väljer att överklaga.

– Vi får göra en bedömning om det är rimligt, möjligt och lämpligt att överklaga. Vi har inte tagit ställning än, men kommer göra det under de närmsta dagarna, säger Lars Holmlund till Sportexpressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.