Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Anna Holmlund om nya vardagen efter olyckan

Tre år har gått sedan den otäcka kraschen som förändrade Anna Holmlunds liv.
I TV4:s program Malou efter tio berättar hon nu om tillvaron, de jobbiga tankarna, men avslöjar också att hon har spännande planer.
– Jag ska på dejt idag, säger Holmlund i programmet.

Det var svåra hjärnskador som blev följden av Anna Holmlunds krasch under ett träningspass i Italien för tre år sedan. Skicrosstjärnans tid efter olyckan har varit svår och hon jobbar fortfarande, efter att legat i koma i månader, med sin rehabiliteringsträning.

Under måndagen gästade Anna Holmlund TV4:s program Malou efter tio och berättade där om sin vardag efter olyckan.

Hon är en tävlingsmänniska och det är troligen grunden till att hon tycker att hon borde kommit längre i sin rehabilitering, men faktum är att Holmlund överträffats läkarnas bedömningar både när det gäller sitt tal och att hon den här dagen tog sig in till intervjustudion utan rullstol. Detta tack vare träning och åter träning. Det är fortfarande då hon mår som bäst.

Men vissa dagar är fortfarande väldigt tunga.

– Ibland tänker jag vad fasen, varför kunde jag inte lika gärna ha fått dö. Det är jobbigt men det känns bra ändå, man får ta en dag i taget, säger Anna Holmlund i programmet.

"Läkarna säger att jag måste"

Hon är också en människa som gillar rutiner och brukar lägga upp en planering för hur dagarna ska se ut.

– Jag har alltid stöd hemma men jag bestämmer själv hur dagen ska se ut, så det är skönt. Jag skriver ett schema, typ klockan tio ska jag träna, klockan ett äter jag lunch och klockan två är det vila. Inte för att jag själv vill vila men läkarna säger att det är något jag måste, säger Holmlund.

Just den här dagen är trots allt speciell av andra anledningar än att Anna Holmlund gästar Malou i TV4. Den tidigare skicrosstjärnan avslöjar nämligen att hon har någon att träffa efter intervjun.

– Jag ska på dejt i dag. Det är alltid skönt att träffa någon och han har också en hjärnskada, säger 32-åringen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.