Anna Dyviks mörka tid – efter OS-missen

Anna Dyvik fick ett tungt OS och åkte ut redan i kvartsfinalen.
Nu öppnar skidåkaren upp om den jobbiga tiden efter missen i Kina.
– Jag har kämpat mycket med att bara gå upp på morgonen, säger hon.

ANNONS
|

Anna Dyvik valde en liten annorlunda väg till OS i Kina och kvalade in till spelen på egen hand efter att hon valt att lämna landslaget.

Däremot blev själva spelen inte särskilt lyckade och sprintspecialisten åkte ut redan i kvartsfinalen och hamnade i slutändan på en 17:e plats.

Nu öppnar hon upp om den tuffa tiden efter OS och berättar för Sportbladet om hur hon hamnade i en svacka.

– Jag har kämpat mycket med att bara gå upp på morgonen, säger hon till tidningen.

Anna Dyvik berättar att resultatet – som hon knappast blev nöjd med – samt allt arbete hon lade ner för att kvala in till OS, i kombination med att hon blev utmattad, ledde till att hon hamnade på en jobbig plats i livet.

ANNONS

– Jag vaknade på morgonen och hade inte lust att göra något, inte lust att äta något, inte vara med någon. Inte lust med någonting. Men det blir inte bättre av att man bara ligger där. Jag är glad att jag har en sambo som känner mig väldigt väl och som har peppat mig att ändå följa med och göra saker.

Tog hjälp av mental coach

Nu är Anna Dyvik på en bättre plats i livet igen. Efter lite hjälp av en mental coach blev hon av med de jobbiga tankarna som gäckat henne.

– Jag har haft saker i bakhuvudet som jag inte har velat plocka fram. Men jag hade någon vecka då jag gick på yoga och Rieki och bara gjorde saker man mår bra av, då var det som att jag kom i kontakt med något mer djup inom mig. Då vände det väldigt snabbt, säger Dyvik som tycker att det är viktigt att prata om psykisk ohälsa.

LÄS MER:Rysk ilska mot svenska skidåkarna: Låt dem stanna hemma

LÄS MER:Även Charlotte Kalla hoppar av Mästarnas mästare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS