Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Anna-Carin Ahlquist lägger av: ”Alla sagor har ett slut”

Anna-Carin Ahlquist har vunnit 19 internationella mästerskapsmedaljer. Nu tackar den 49-åriga bordtennisstjärnan från Göteborg för sig.
– Alla sagor har ett slut och nu har även min fantastiska landslagssaga kommit att nå sitt slut, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna-Carin Ahlquist, 49, är en av de mest framgångsrika bordtennisspelarna i Sverige med 19 internationella mästerskapsmedaljer, från EM, VM och Paralympics.

2012 i London vann hon sin största seger: guld i Paralympics i London.

– Det var helt klart det största ögonblicket i min karriär. Varje gång jag tänker tillbaka på det blir jag glad och känslosam och att vara överst på prispallen är alla idrottares största dröm.

Nu meddelar hon att karriären är över.

– Alla sagor har ett slut och nu har även min fantastiska landslagssaga kommit att nå sitt slut. Det är inte utan att jag fällt en och annan tår under dagarna när jag fattade mitt beslut men nu är det dags att säga tack, säger Ahlquist i ett pressmeddelande.

– Tack till alla fantastiska människor – vänner, familj, arbetskamrater, sponsorer, tränare, träningspartners, lagkamrater och alla andra runt omkring mig som stöttat, peppat, tränat, sett till att jag haft rätt förutsättningar, hjälpt mig i alla lägen och funnits där för att dela både glädje och sorg med mig.

LÄS MER: Göteborgs 50 hetaste idrottare

EM-guld månader efter bröstcancern

I januari 2019 diagnosticerades Ahlquist med bröstcancer och bara nio månader senare, i september samma år, vann hon EM-guld på hemmaplan.

– Det är kanske mitt bästa EM-guld med tanke på hur året har varit. Det känns fantastiskt att få göra det här i Helsingborg på hemmaplan, sa hon till SVT efter segern.

Därefter kvalificerade hon sig till Paralympics i Tokyo, som sköts upp till sommaren 2021. Väl där tog hon tillsammans med Ingela Lundbäck silver i lagtävlingen.

LÄS MER: Silverbesvikelse i bordtennis: "Förlorat guld"

Anna-Carin Ahlquists meriter

Paralympics

2012: Guld, singel och silver, lag

2016: Brons singel

2021: Silver, lag

VM

2010: Silver, lag

2014: Brons, singel och silver, lag

2018: Brons, singel

EM

2007: Brons, lag

2009: Guld, singel och brons, lag

2011: Guld, singel och silver, lag

2013: Guld, singel

2015: Guld, singel och guld, lag

2017: Guld, singel

2019: Guld, singel och silver, lag

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.