Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Anklagades för att ha smittat Messi – blev mordhotad

En DJ i Argentina har blivit mordhotad efter att ha anklagats för att ha smittat Lionel Messi med covid-19.

Det var i söndags som Messis franska klubb Paris Saint-Germain bekräftade att den argentinske superstjärnan – och tre lagkamrater – testat positivt för covid-19.

Messi är för tillfället hemma i Rosario i Argentina där han har firat jul och nyår. Efter ett firande fångades Messi på bild tillsammans med disckjockeyn Fer Palacio som enligt uppgifter hade varit på flera andra fester dagarna innan där deltagare testat positivt efteråt.

Enligt ESPN ska Palacio i en video berättat att han fått ta emot dödshot och förolämpningar i sociala medier från supportrar som anklagat honom för att ha smittat Messi.

”De har till och med kallat mig för mördare”

För Marca berättar Palacio vidare:

– Jag trendar på Twitter för att Messi testade positivt för covid-19. De kopplar ihop mig med det och säger att de var jag som smittade honom. De har till och med kallat mig för mördare. Jag har fått många riktigt otrevliga meddelanden. Igår så testade jag mig dessutom eftersom jag ska resa till Uruguay – och jag har inte covid-19, säger han.

Palacio delade sedan en bild på ett test som visade att han testat negativt.

Efter att ha smittats så är Messi kvar i Rosario och isolerar sig. PSG:s tränare Mauricio Pochettino har bekräftat att Messi kommer att återvända till Paris när han testar negativt igen.

Efter 19 omgångar toppar PSG den franska ligan överlägset. Laget har 13 poäng ner till tvåan Nice.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.