Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anja jagar rekord i Maribor

ALPINT: Anja Pärson är på rekordjakt i dagens storslalom. Hon har sex raka i Maribor och vill gärna tangera barndomsidolen Vreni Schneiders notering på sju segrar i den slovenska staden. - Här har svenska åkare alltid bra publikstöd, säger Anja.
Mindre än 24 timmar efter mentalt den tunga uråkningen i Zagrebs slalom ställde Anja Pärson upp på en ny pressträff.
- Det känns alltid lite speciellt att komma hit till Slovenien. Ända sedan Ingemars dagar som Elanåkare har vi svenska åkare haft ett speciellt förhållande till publiken här, förklarar Anja - som även hon åkte på slovenska skidor i början av karriären.
I dagens inledande storslalom finns det realistiska slovenska segerförhoppningar, eftersom Tina Maze i vinter vunnit två tävlingar (St Moritz, Santa Caterina) och därmed tagit klivet upp som en tänkbar vinnare av storslalomcupen.
Skaran av tänkbara vinnare har den här säsongen blivit större även i storslalom och vägen till segerchecken går i första hand över Tanja Poutiainen, Tina Maze, Marlies Schild, Maria Rienda-Contreras, Genevieve Simard och möjligen Kostelic. Men om det blir en "normal" tävling i Maribor är Anja Pärson favorit att kliva högst upp.
- Om jag skulle försöka rangordna guldchanserna i VM kommer storslalomen först. Storslalomen har fungerat så bra hela säsongen, att jag inte behöver lägga ned så mycket träning på den grenen, säger hon.
Gårdagens mediasamtal cirkulerade i första hand kring uppladdningen inför VM och vad som krävs för att formen skall toppas till säsongens höjdpunkt:
- Mest är det frågan om att hitta känslan i åkningen och tryggheten i sig själv. Att kunna åka till Bormio med rätt stämning i hela kroppen och lita till ett totalt självförtroende, förklarade Anja.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.