Angelica Moser talar ut om skräckskadan.
Angelica Moser talar ut om skräckskadan. Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Angelica Moser talar ut om skräckskadan

På träning gick Angelica Mosers stav av och hon ådrog sig kraftiga skador. Nu talar 24-åringen för första gången ut om skräckskadan.
– Jag svimmade, säger stavhoppsstjärnan till Sonntagszeitung.

ANNONS
|

Stavhopparen Angelica Moser råkade ut för en skräckskada strax efter sommarens OS i Tokyo. På ett träningshopp gick hennes stav av. Stjärnan ådrog sig kraftiga ryggskador och lungkollaps och tvingades avbryta säsongen.

Nu talar 24-åringen för första gången ut om skräckskadan.

– Jag lyckades absorbera kraschen relativt bra. Jag minns att jag kunde röra mina fingrar och tår. Men en vecka efter olyckan svimmade jag i några minuter under rehabiliteringen, förmodligen på grund av smärtan, berättar schweiziskan för Sonntagszeitung.

Genomgått rehabilitering

Idag har hon genomgått åtta veckor av rehabilitering och kan göra vissa koordinerade rörelser. Moser ser positivt på en återkomst.

ANNONS

– Jag tror inte att själva hoppningen kommer bli ett mentalt problem, jag är inte rädd för första hoppet. Jag ser till och med fram emot det. Men det kan mycket väl bli så att jag står där och så fungerar ingenting i kroppen, säger hon.

Tidigare i år tog hon guld i inomhus-EM. Moser tävlar för Schweiz, men är född i USA.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS