Angelica Bengtsson väljer att söka sommarjobb på grund av coronakrisen.
Angelica Bengtsson väljer att söka sommarjobb på grund av coronakrisen. Bild: JOEL MARKLUND

Angelica Bengtsson söker sommarjobb efter OS-beskedet

Tanken var att Angelica Bengtsson skulle jaga svensk medalj under OS 2021. Men till följd av coronakrisen har den svenska stavhoppsstjärnan börjat söka sommarjobb.
– Jag har bland annat sökt jobb som trafikvakt, säger hon till Kvällsposten.

ANNONS
|

Coronakrisen har inneburit en helt ny vardag för stora delar av världen, elitidrottare inräknat. Vissa stjärnor sitter och väntar på besked om deras säsonger ska återupptas. Andra har fått en tidigarelagd semester när slutspel ställts in.

Svenska fotbollsspelare har fått en förlängd försäsong i hopp om att säsongen ska inledas till sommaren. Flera av dessa har dock en fortsatt inkomst, om än reducerad på grund av permitteringar.

LÄS MER:Förre Blåvitt-talangen sjuk i covid-19 – vårdades på intensiven: "Bad till Gud"

Men för många friidrottare har en stor del av inkomsterna försvunnit helt. OS har skjutits upp till 2021 och det är ännu oklart hur många friidrottstävlingar som kommer äga rum till sommaren.

ANNONS

Därmed tvingas vissa utövare agera för att få det att gå ihop ekonomiskt. Svenska stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson berättar att hon, rent ekonomiskt kommer att klara sig, men att hon ändå valt att söka sommarjobb.

– Jag har fått en del andra uppdrag som kompenserar mig för bortfallet, jag klarar mig än så länge. Men bara för att ha något att göra i sommar söker jag sommarjobb. Det är bara för att ha något att göra egentligen, det är dels en inkomst men också skönt att ha något att göra när man har mer tid, säger hon till Kvällsposten.

LÄS MER:Svenska cupen för damer ställs in – fortsatt uppskjutet för herrarna

Tappade motivationen

Bengtsson berättar att hon avbröt sina studier för att hårdsatsa mot OS i Tokyo. När beskedet kom att det inte blir några spel i sommar försvann gnistan en aning för 26-åringen.

– När mitt stora mål försvann blev det som att mattan under fötterna drogs undan. Det var jättesvårt att motivera sig. Nu är det dessutom ganska grisig träning, jag är nära att spy på träningarna, och då är det inte kul när man inte ens har ett mål eller anledning till att träna. Det är väldigt konstigt.

LÄS MER:Olivia Schough orolig för damfotbollens framtid

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS