Angelica Bengtsson dumpas av sin tränare – sex veckor innan OS

Det är bara sex veckor kvar till OS i Tokyo. Då väljer Peter Widén att sluta som tränare för stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson.
– Jag känner att han lämnar mig i sticket, säger hon till Sportexpressen.
– Vi kom inte överens sista tiden och tilliten till varandra funkade inte, säger Widén till SVT.

ANNONS
|

Uppladdningarna inför sommarspelen i Tokyo pågår för fullt. Men ett av de svenska medaljhoppen har nu drabbats av ett tungt bakslag.

Stavhopparen Angelica Bengtsson har nämligen dumpats av sin tränare Peter Widén.

OS är inte ens två månades bort och för Angelica Bengtsson är detta ett blytungt besked. Hon berättar för Sportexpressen att relationen med Peter Widén försämrades när hon slutade åtta under Diamond League-galan i Doha.

LÄS MER:Carolina Klüft utsedd till hedersdoktor på Sahlgrenska akademin

– Jag var rätt frustrerad när jag rev ut mig i Doha och han sa att han inte pallade med mitt humör. Vi hade ett möte på hotellet efter tävlingen där han sa att han tyckte att jag var för arg, säger hon till tidningen.

ANNONS

Efter tävlingen fick hon beskedet att Peter Widén inte längre ville vara hennes tränare.

– Jag blev arg. Jag känner att han lämnar mig i sticket.

Peter Widén, före detta tränare till Angelica Bengtsson, under friidrottstävlingen i Folksam Grand Prix, 2020.
Peter Widén, före detta tränare till Angelica Bengtsson, under friidrottstävlingen i Folksam Grand Prix, 2020. Bild: MATHIAS BERGELD

LÄS MER:Sagnia gör comeback – tävlar i Stockholm

Peter Widén motiverar beslutet för SVT:

– Vi kom inte överens sista tiden och tilliten till varandra funkade inte. Det är oerhört tråkigt både för henne och för mig, men jag såg inte hur jag skulle kunna gå vidare i den situationen som vi befann oss i. Det är jävligt sorgligt.

Torneklint: ”Det är aldrig bra”

I och med detta står Bengtsson tränarlös inför OS. Vilket inte är en ideal situation. Förbundskapten Karin Torneklint berättar för SVT att man nu ska försöka stötta Bengtsson.

LÄS MER:Victoriapriset till van der Poel

– Det är aldrig bra att man bryter inför ett mästerskap. Det är väl grundtanken man får. Men det stora jobbet är redan gjort, det har skett de senaste fyra åren. Vi håller på att jobba på olika lösningsalternativ som inte är riktigt färdiga än, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS