Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Angelica Bengtsson berättar om PMS:en och uppbrottet med tränaren

Drygt två månader före OS bröt tränaren Peter Widén med stavhopparen Angelica Bengtsson.
Stavhopparen berättar nu att en av anledningarna var att de inte var i samförstånd av hur hon påverkas av sin menscykel.
– Så körde vi ändå och det gick jättedåligt och jag mådde jättedåligt. Då säger han att han inte orkar med det liksom, säger Angelica Bengtsson, i Discovery plus program inför OS.

Stavhopparen Angelica Bengtsson gick tidigare i juni, cirka två månader före OS, skilda vägar med sin tränare Peter Widén.

– Jag blev arg. Jag känner att han lämnar mig i sticket, sa Angelica Bengtsson till Expressen, strax efter uppbrottet.

I Discovery plus program inför OS Drömmen om guld – Tillsammans mot OS i Tokyo” får man följa Angelica Bengtsson och även om hur hennes mående, vardag och träning påverkas av hennes menscykel.

– På en vanlig tävling så blir det ’ja det är en tävling, men jag behöver inte riskera livet’. Men man hoppar ändå för det är tävling. Sen under träning med PMS blir det liksom: ”Nej det är inte värt det”, säger Angelica Bengtsson.

I programmet ger nu Angelica Bengtsson en tydligare bild om varför samarbetet med tränaren Peter Widén föll i bitar – en anledning ska just ha varit att tränaren och stavhopparen inte var i samförstånd om hur hon påverkas av cykeln.

– Vi har ju pratat om det här tidigare i det här programmet. Att jag mår dåligt en gång i månaden. Och i det sista träningspasset … Vi hade anpassat stavpassen efter min cykel. Jag sa: ’Vi kör ändå. Jag vill ha tryggheten med att vi följer programmet.’ Så körde vi ändå och det gick jättedåligt och jag mådde jättedåligt. Då säger han att han inte orkar med det liksom, säger Angelica Bengtsson.

Gustaf Hultgren ny tränare

Angelica Bengtsson har bytt tränare flera gånger innan, och bland annat brutit med sin pappa när han tränat med henne två gånger innan, men det senaste uppbrottet tog extra hårt.

– Han var ju en sådan som jag kände mycket tillit till och jag kände mig trygg med. Så det var jobbigt, säger Angelica Bengtsson.

Ny tränare inför OS för Angelica Bengtsson är Gustaf Hultgren som även tränar Michaela Meijer och som var inblandad i den bilolycka för drygt tre veckor sedan som ledde till att han blev inlagd på sjukhus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.