Angelica Bengtsson avslutar karriären – 28 år gammal

Efter tolv år väljer friidrottsstjärnan Angelica Bengtsson att avsluta sin karriär.
– Jag är nöjd med den karriär jag har haft, säger hon till DN.

ANNONS
|

Friidrottaren från Väckelsång har vunnit flera SM-guld och vann 2016 ett EM-brons i Amsterdam. Men nu väljer hon alltså att avsluta sin karriär. För DN berättar hon.

– Jag har funderat på det ett bra tag nu och speciellt efter OS kändes det som att jag hade gjort och försökt allt jag kunnat. Sen lät jag det ändå landa lite, så jag har väntat ett tag med att ta det slutgiltiga beslutet, säger hon.

Under sin karriär slog Bengtsson det svenska rekordet i stavhopp inte mindre än 17 gånger. Hon har för närvarande det svenska inomhusrekordet i stavhopp på 4,81 meter. Utomhusrekordet tog Michaela Meijer över 2020.

ANNONS

Bengtsson: ”Jag har inte kunnat göra det ordentligt”

Nu väntar alltså en ny tillvaro för Bengtsson. Sedan en tid läser hon på fysikerprogrammet på Linnéuniversitet i Växjö.

– Jag har pluggat på universitetet ett bra tag men jag har inte kunnat göra det ordentligt när jag har haft idrotten samtidigt. Så jag är taggad på att få igång det ordentligt och en civilkarriär. Sen hade jag säkert kunnat fortsätta för jag är fortfarande på en hög internationell nivå, men jag tror inte att det är värt besväret längre om man kan säga så, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS