Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andy Murray var orolig för att hans bröllopsring hade förvunnit för gott, men nu är den återfunnen.  Bild: ROBERT DEUTSCH
Andy Murray var orolig för att hans bröllopsring hade förvunnit för gott, men nu är den återfunnen. Bild: ROBERT DEUTSCH

Andy Murrays bröllopsring är återfunnen

Tennisstjärnan Andy Murray har haft några nervösa dagar. Häromdagen försvann 34–åringens skor, där han hade satt fast ringen. Han vädjade om hjälp på sin instagram, och befarade att ringen var stulen. Men nu har skorna och ringen återfunnits.
– Jag har varit nära att förlora den flera gånger, men den hittar alltid tillbaka till mig, säger Murray.

Det var i onsdags som Andy Murray lade ut en video på Instagram där han bad om hjälp att hitta sina träningsskor, där han hade satt fast bröllopsringen.

Historien är att tennisstjärnan precis hade avslutat ett träningspass inför turneringen Indian Wells. När han återvände till sitt hotell upptäckte Andy Murray att träningsskorna luktade illa, så han ställde dem under bilen för att luftas.

LÄS MER: Murray bestals på svettiga skor – och vigselring

– Jag bestämde mig för att ställa de där över natten för att de skulle få luftas. När jag kom tillbaka till bilen på morgonen var skorna borta, berättar Andy Murray.

Han fick skaffa nya skor, men tänkte inte mer på det. Sedan blev han påmind om att vigselringen också var borta. Den skotske tennisspelaren brukar nämligen alltid sätta ringen på skorna när han spelar.

– Det behöver inte ens sägas att jag ligger illa till hemma nu, säger han i videon.

Andy Murray bad sina följare om hjälp att hitta ringen.

”Den hittar alltid tillbaka”

Men nu har det hela fått en lösning. På en presskonferens efter öppningsmatchen i Indian Wells, där Murray vann, berättar han om hur ringen kom tillbaka.

– Samma dag som jag insåg att den hade försvunnit gick jag och pratade med hotellets hittegods flera gånger. De sa att de inte hade hittat något. Jag pratade med säkerhetsavdelningen och de sa att de inte hade sett den, berättar Andy Murray.

– ”Wow de är borta”, tänkte jag.

Andy Murray började oroa sig för att ringen aldrig skulle återvända. Han funderade på att göra en polisanmälan och pratade återigen med hotellet.

– Jag frågade om de kunde kolla på kamerorna och så vidare. En timme senare dök skorna upp. En av de anställda på hotellet hittade skorna i hittegods. Så tack och lov fick jag tillbaka dem, säger han med ett stort leende.

När en av journalisterna på presskonferensen frågar Murray hur hans fru reagerade, berättar han att detta inte är första gången ringen nästan försvinner.

– Det var inte så illa om jag ska vara ärlig. Min fru är ganska avslappnad, och det har hänt flera gånger tidigare. Ringen har trillat av skorna och en gång badade jag i en pool och ringen gled av fingret. Jag insåg det inte förrän senare den dagen. Min fystränare åkte tillbaka till poolen och han har simmat på elitnivå, så då fick han leta efter den, men lyckades hitta den. Jag har nästan förlorat den flera gånger men den hittar alltid tillbaka till mig.

Med ringen åter på fingret kan skotten nu fokusera fullt ut på tennis igen. Efter den inledande segern (6–3, 6–2) mot fransmannen Adrian Mannarino ska Murray möta spanjoren Carlos Alcaraz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.