Andy Murray. Arkivbild.
Andy Murray. Arkivbild. Bild: Bernat Armangue/AP/TT

Andy Murray vill att spelare ska slippa karantän

Tennisspelarna i US Open måste bli försäkrade om att de inte behöver sitta i karantän när de kommer tillbaka till Europa från USA, anser tidigare världsettan Andy Murray.

ANNONS
|

US Open spelas i New York mellan 31 augusti och 13 september. Mindre än två veckor efter turneringens slut inleds årets tredje och sista grand slam-turnering, Franska mästerskapen i Paris, som arrangeras mellan 27 september och 11 oktober.

Oavsett när damerna och herrarna i US Open slås ut ur turneringen och anländer till Europa vill skadedrabbade Andy Murray, nu rankad 129 i singel i världen, att de ska slippa den karantänstid på 14 dagar som gäller på flera håll i Europa för resenärer från USA.

– Om det skulle vara på det sättet, och du skulle göra det bra i US Open, så kan du inte bara anlända söndagen före Franska mästerskapen som inleds på måndagen. Det kommer inte att fungera, säger Andy Murray till brittisk media.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS