Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Andreas Lilja, här i Philadelphia Flyers, brottar ner tidigare lagkamraten Henrik Zetterberg. Bild: Dave Chidley

Andreas Lilja minns inte sin hockeykarriär

Han har vunnit Stanley Cup med överlägsna Detroit Red Wings och spelat i Tre Kronor.
Men huvudpersonen själv har inget minne av det.
– Tyvärr kommer jag egentligen inte ihåg någonting av min karriär, säger forne storbacken Andreas Lilja till Kvällsposten.

Andreas Lilja, 44, är ny assisterande tränare i Malmö Redhawks inför den kommande säsongen. Och det är en meriterad herre som kliver in i båset bredvid nya huvudtränaren Joakim Fagervall.

Den hårdföre backen Lilja vann Stanley Cup med Detroit Red Wings 2008 och har gjort sex landskamper med Tre Kronor.

Det är dock ingenting han själv kommer ihåg.

– Tyvärr kommer jag egentligen inte ihåg någonting av min karriär. Stora bitar är borta. Jag kommer bara ihåg det jag sett på video efteråt, säger Lilja till Kvällsposten.

– Jag har väldigt dåligt minne. Det gäller även mitt närminne, att jag glömmer saker lätt, när jag ska hämta barnen på aktiviteter och sådant, fortsätter han.

Andreas Lilja om hjärnskakningarna

Andreas Lilja drog på sig sju hjärnskakningar under sin karriär, i en match mot Nashville Predators 2009 blev han knockad av Shea Weber men fortsatte träna ändå.

– Jag mådde dåligt så in i bomben. Jag hade huvudvärk non stop från morgon till kväll och mådde allmänt kasst. Man levde som i en dimma, orkade ingenting och var trött hela tiden, säger Andreas Lilja.

Andreas Lilja avslutade den aktiva spelarkarriären i Rögle för fem år sedan och säger till Kvällsposten att han i dag mår förhållandevis bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.