Andreas Kramer.
Andreas Kramer. Bild: FREDRIK KARLSSON

Andreas Kramers succé – svenskt rekord på 800-meter

Andreas Kramer, 27, slipar formen inför OS. Nu slog han till med ett jättelopp när han slog sitt eget svenska rekord på 800-meter med tiden 1.43,66 på Diamond league-galan i Paris.

ANNONS
|

För två veckor sedan sänkte Andreas Kramer sitt eget svenska rekord på 800-meter. Nu har 27-åringen från Sävedalen gjort det igen. På Diamond League-galan i Paris slog han till med ett nytt jättelopp och sprang in på 1.43,66. En sänkning med nästan en halv sekund från tidigare rekordet som var 1.44,08.

Det var första gången Kramer var under 1.44.

– Det känns supergött att kunna förbättras hela tiden. I dag var det faktiskt inte givet att det skulle ske. Efter förra rekordet har jag haft någon kämpig vecka, säger han i TV4:s sändning.

Segern i loppet hade han inte en chans på utan han slutade på en sjunde plats i loppet. Kramer visar fin form inför OS i Paris om några veckor.

ANNONS

– Det känns som att vi höjt oss en nivå i år, det känns jättebra att kunna förbättra sig hela tiden. Det kändes inte givet i dag. Jag har haft det lite kämpigt sen det senaste rekordet och har fått kämpa för att komma tillbaka efter det. Nu står jag här med nytt rekord igen så det är sjukt gött.

LÄS MER:Efter rekordet – så ska Andreas Kramer vässa formen till OS

ANNONS