Andreas Kramer ute i semin

Andreas Kramer slutade sexa i semifinalen på 800 meter. Sävedalslöparen storknade under spurten och kunde inte ta sig vidare till final.

ANNONS
|

Efter ett mycket imponerande försökslopp där Andreas Kramer slutade tvåa var det på söndagskvällen dags för semifinal.

Sävedalstalangen sprang i det tredje heatet och såg på förhand ut att få det tufft. Hans personliga rekord var den näst långsammaste tiden i hans heat.

Från bana åtta satte 20-åringen fart när startskottet gick. Efter 200 meter var han nära att snubbla när han sprang in framför en av konkurrenterna men höll sig på benen.

Storkande på slutet

Halvvägs genom loppet hade han fem ryggar framför sig – då sattes farten upp ordentligt.

Länge höll Kramer jämna steg med löparna framför. Men när det kom till de allra sista metrarna var krämen slut. Kramer blev sexa på tiden 1,46,25.

ANNONS

– Det är alltid tråkigt att bli utslagen, men jag är nöjd ändå. Det var ett tufft lopp och jag fick slita rätt mycket hela vägen. Jag ville försöka vara med och utmana pås luett men hade inte ritkigt krafter att ta en placering på tid, säger han.

"Svårt att ta täten"

Det lyckades inte hela vägen. Trots att 20-åringen spetsade armbågarna och inte gav vika för knuffar under loppet.

– Även fast man möter tufft motstånd får man inte visa för mycket respekt. Men de öppnade riktigt fort så det var svårt att ta täten i dag. Det var bara att anpassa sig, säger han.

Hur sammanfattar du mästerskapet?

– Jag är jättenöjd. Ja hade inte trott att jag skulle ta mig till en VM-semi. Det är häftigt att ha varit här och presterat såpass bra.

Kramer var tolfte snabbaste löparen på de tre semifinalerna – och lämnar London med gott självförtroende.

– Klart det hade varit jättekul att ta en finalplats men jag är jättenöjd ändå. Det här känns som början.

ANNONS