Andreas Kramer inbjuden till inomhus-VM i Birmingham

800 meterslöparen Andreas Kramer från Sävedalen är klar för inomhus-VM i Birmingham 2018 – utan att ha klarat kvalgränsen.
– Jag är väldigt glad och lite lättad, säger han.

ANNONS
|

Andreas Kramer har haft en bra säsong och under inomhus-SM i Gävle tog Sävedalen-löparen sitt tredje raka SM-guld på 800 meter.

LÄS OCKSÅ: Andreas Kramer svensk mästare på 800 meter

Trots bra prestationer har tiderna inte räckt för klara kvalgränsen till inomhus-VM i Birmingham (1,46.50).

Istället har han fått sätta sitt hopp till det internationella friidrottsförbundet, IAAF, som kan välja att bjuda in deltagare om de anser att de varit tillräckligt bra ändå.

"Kan gå lite hur som helst"

Under onsdagen kom så inbjudan och därmed kan Kramer ringa in 2-4 mars i kalendern och sikta in sig på ett mästerskap i England.

ANNONS

– Jag visste att det var en väldigt tuff kvalgräns. Jag har hållit koll på statistiken och på vilka som har klarat den. Jag hade hoppats och trott att det var ganska rimligt att jag skulle få en inbjudan så det kom inte som en chock, men jag är väldigt glad och lite lättad. Jag vill gärna komma dit och visa vad jag kan, säger han och tillägger:

– VM är det som inomhussäsongen har handlat om.

Har du redan nu satt upp något mål med mästerskapet?

– Inte riktigt, men får jag till bra pass den sista veckan och kommer dit bra förberedd så kan det mesta hända. Inomhus är lite speciellt, det är små grejer som kan bli avgörande. Det kan gå lite hur som helst, men jag siktar på att göra det bästa jag kan.

Även stavhopperskan Angelica Bengtsson fick en inbjudan av förbundet.

ANNONS