Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Andreas Kramer föll – missade viktiga loppet

Förväntningarna var högt uppskruvade på Andreas Kramer inför Folksam GP på Slottskogsvallen. Men OS-hoppet föll redan efter 200 meter – och dunkade handen i gräset i besvikelse.
– Helt plötsligt var jag bara på marken, säger han.

800 meter blev bara 200 meter för Ullevis Andreas Kramer. Det viktiga hemmaloppet på Slottsskogsvallen slutade i förtid sedan 24-åringen ramlat redan i andra kurvan.

I vad som såg ut som en kollision med en annan löpare tappade Kramer balansen och föll in på innerplanens gräs. Det tidiga avbrottet var naturligtvis en besvikelse för Kramer som slog en ilsken hand i gräset.

– Jag hade sett fram emot det här och tyckte jag hittade en bra position, men nu i efterhand blev det väldigt trångt där, säger han.

– Jag vet inte vad som hände. Jag får kolla på filmen ... jag kände bara att benen flög över varandra och sedan var det bara att försöka landa så bra som jag kunde. Jag tycker jag gör det rätt och jag tycker nog att någon annan gör fel, men jag vet inte vem.

Någon skada såg det dock inte ut att ha blivit då han tog sig för egen maskin från löparbanan.

– Jag har en liten känning av smällen när jag landade, men det blir det av ett fall, så jag hoppas inte det är något mer än det. Jag tror inte det är något allvarligt, säger han.

Vad känner du nu?

– Det är tråkigt. Jag hade velat ha en perfekt start här på hemmaplan. Men det är inte det här som är viktigast i år. Det kommer ett OS. Då ska jag vara bättre än jag är nu, förhoppningsvis ramlar jag inte då.

Första fallet i karriären

Trots en lång karriär av tävlande i Sverige och internationellt så var det här första gången i livet Andreas Kramer avbröt ett lopp. En negativ milstolpe nåddes med andra ord under kvällen.

– Vad jag minns så har jag alltid fullföljt alla lopp. Jag har fått knuffar innan men alltid kunnat stå på benen. Det är lite tråkigt att det blev på det här sättet. Men det var ingen ide att jobba vidare.

Kanske var det ovanan vid publik som fick honom ur balans?

– Det kändes speciellt att man fick applåder för första gången. Det är synd jag inte fick fullfölja för jag kände jag hade publikens stöd i dag, säger han.

Loppet vanns av Daniel Rowden på tiden 1:45.64.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.