Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Carlsson vill inte välja mellan sina hoppgrenar. Allt är lika kul.

Andreas – ett stort svenskt hopp

Hur ska han ha det egentligen, Ymertalangen Andreas Carlsson? Landslagsman i höjd, lika bra i längd och ibland både stav- och trestegshoppare ... - Måste jag välja? undrar han.

18-åringen vann världsungdomsspelen i längdhopparnas 19-årsklass med ett jättehopp på 7,63. Vinden var för stark, liksom i andrahoppet på 7,59.

- Det var surt på det andra, bara 0,1 för mycket för att det skulle räknas som rekord, säger han, men jag fick i alla fall 7,45 i godkänd vind och i och med det var jag över kvalgränsen till ungdoms-EM.

Den gränsen hade han inte klarat i höjd, trots att han gjorde landslagsdebut i grenen vid lag-EM för en vecka sedan. Men några timmar senare vann han också den grenen - och klarade även det kvalet.

- Jag vill fortsätta i mina två bästa grenar, särskilt eftersom dom kan kombineras när vi har SM hemma i Borås om ett par månader, säger Andreas.

Men inte nog med detta. Han hoppar stav (4,74) och tresteg (14,66) också.

- Fast bara på skoj, skrattar han. Men jag var mångkampare till förra säsongen och har varit trea i nordiska mästerskapen för 18-åringar.

Han kan bli uttagen i två UEM-grenar, men får i så fall bara tävla i en.

- Synd att höjd och längd går samtidigt, tycker han, annars så...

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.