Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jennie-Lee Burmansson tog säsongens tredje pallplats.

Andraplats för Burmansson: "Helt otroligt"

Freeskiingåkaren Jennie-Lee Burmansson kom tvåa i slopestyletävlingen i Font Romeu. Tredje raka pallplatsen för den 15-åriga sensationen.

Jennie-Lee Burmanssons andraplats innebär att hon varit på pallen i samtliga tre tävlingar den här säsongen. Hon drygar därmed ut sin ledning i den totala världscupen.

- Det är helt otroligt. Jag har tagit det som det kommit nu på tävlingarna och försökt att köra så bra jag kan. Sedan har det gått bra, och jag är jätteglad. Det har funkat bra än så länge och jag kör på samma sätt, säger Burmansson till TT.

De åtta bästa damerna i fredagens kval – Burmansson var tvåa, Emma Dahlström åkte ut i sin comeback – fick åka finalen. Burmansson fick 84.20 poäng i sitt första av två finalåk och det räckte till en andraplats. Tess Ledeux, Frankrike, var klart bäst i tävlingen med 93.60.

- Jag fick inte riktigt till det som jag ville men är ändå väldigt nöjd. Hoppen lyckades jag med i båda mina åk men railsen blev inte riktigt som jag tänkte men jag lyckades ändå göra en variant på det som jag ville göra, säger hon.

Burmansson, som vann i Stubai, Österrike i november och kom trea i säsongspremiären i Nya Zeeland, kommer i Pyeongchang att bli Sveriges yngsta vinterolympier någonsin.

Tänker du på OS?

- Man har OS i baktankarna absolut. Jag försöker träna och lära mig nya tricks innan OS, säger Burmansson.

Närmast för tonåringen väntar julfirande hemma i Sälen.

- Jag ska träna och åka mycket skidor under jullovet. I januari bär det av till USA. Det är tre tävlingar där och jag ska köra två stycken som det ser ut nu.