Andra OS-medaljen för Kalla

Charlotte Kalla tog silver på 10 km fritt i Pyeongchang. Norskan Ragnhild Haga var i en klass för sig och vann 20 sekunder före Kalla. – Jag är nöjd med tanke på vad jag hade i kroppen, säger Kalla till Kanal 5.

|

Efter guldet i skiathlon var Charlotte Kalla en klar guldkandidat inför favoritdistansen tio kilometer fritt. Och det började bra. Vid första mellantiden tog Kalla ledningen före Marit Björgen.

Men det var en annan norska som skulle visa sig vara starkast. Ragnhild Haga var visserligen efter Kalla efter halva loppet då det skiljde 3,2 sekunder mellan åkarna, men under den andra halvan av loppet var norskan i en klass för sig.

Efter 8,4 kilometers åkning hade Haga kört till sig en ledning på tolv sekunder och därmed mer eller mindre avgjort loppet.

I mål var Ragnhild Haga 20,3 sekunder före Kalla, men Kallas tid räckte till ett silver. Andra medaljen i andra starten för Kalla under OS i Pyeongchang.

– Jag kände mig riktigt sliten och fick kämpa. Jag är nöjd med mitt genomförande, säger Charlotte Kalla till Kanal 5 strax efter loppet.

– Det fanns inget att göra åt Ragnhild i dag, hon var verkligen suverän. Wow, vilken dag att slå till på för henne.

Kampen om guldet inte blev så jämn, men det blev i allra högsta grad bronskampen. Så jämnt att Krista Pärmakoski och Marit Björgen gick i mål på samma tid och därmed fick dela på bronset.

När det gäller övriga svenskor så slutade Ebba Andersson på 13:e plats, Hanna Falk gick i mål som 21:a och Ida Ingemarsdotter blev 33:a.