Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcel Hirscher är nu uppe i två OS-guld i Pyeongchang.

Andra OS-guldet för Hirscher

Marcel Hirscher har dominerat världscupen i flera år. Nu gör han likadant på OS. Österrikaren vann storslalomen överlägset – och har bara en slalomseger kvar till en gyllene OS-trippel.

Matts Olsson hade lite medaljvittring efter första åket i storslalombanan i Yongpyong. Efter det andra var han mest besviken på sig själv. Att i det läget jämföra sig med den österrikiska alpingiganten är smärtsamt, konstaterar svensken efter sin tiondeplats.

- Marcel Hirscher vinner med en ganska bra marginal och han vinner de flesta världscuptävlingarna. Han är riktigt duktig. Och det är väl där det felar lite hos mig. Man är inte bra nog egentligen, säger Olsson självkritiskt.

- Det är inte katastrof heller, men det är klart att man hade hoppats på bättre.

Dessutom är det inte så många som kan jämföra sig med Marcel Hirscher utan att deppa lite.

Österrikaren har dominerat teknikgrenarna totalt de senaste åren. Han tog nyligen sin 55:e världscupseger och är på god väg mot sin sjunde raka seger i den totala världscupen.

Saknade guld

Men trots alla världscupsegrar och VM-guld var det tomt på OS-guld hemma i bostaden strax söder om Salzburg. Både Vancouver och Sotji blev en besvikelse för den österrikiska alpinstjärnan.

Nu får han med sig minst två guld hem. I onsdags vann han kombinationen, nu kan han lägga storslalomguldet till meritlistan också.

Dessutom är han storfavorit till ett tredje guld i slalomen på torsdag.

- Det är nu det börjar löna sig. Mitt första OS (2010) var inte så bra, jag menar att komma fyra och femma, det var okej, säger österrikaren.

- I nästa OS, i Sotji (2014), kom jag tvåa och fyra. Så mycket fjärdeplatser. Men nu tror jag att det börjar löna sig.

Myhrer nöjd

Marcel Hirscher hade en rejäl ledning redan efter första storslalomåket. I det andra var han näst snabbast och var till slut hela 1,27 sekunder före norrmannen Henrik Kristoffersen, som körde upp sig från tiondeplatsen till silver. Fransmannen Alexis Pinturault tog bronset.

Kristoffersen är på förhand den främsta utmanaren till Hirscher även i slalomen. Där hoppas dock också André Myhrer kunna blanda sig i. I storslalomen blev svensken 23:a.

- Jag har inte haft så mycket fokus på storslalomen, så att det funkar så pass bra bådar gott, säger han.

- Hirscher är så stabil att det är löjligt. Men i slalomen har jag väl en lite bätte chans i alla fall.

För Kristoffer Jakobsen blev OS-debuten en besvikelse med en 32:a plats efter första åket. Han valde sedan att bryta tävlingen.

- Jag är jätteförkyld och lungorna känns inte bra, säger Jakobsen.

- Det är ändå slalomen som jag åker bäst i, så det är viktigt för mig att bli frisk till den.