Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Georginio Wijnaldum jublar efter ett av målen när Liverpool vände 0–3 till 4–3 mot Barcelona i Champions League.

Andra Champions League-vändningar vi minns

Liverpool vände 0–3 till 4–3 mot Barcelona och är sensationellt i Champions League-final. Men det är inte första gången en sensationell vändning inträffar i Champions League-historien – och inte heller första gången Liverpool eller Barcelona är inblandat. Här är fem andra förbluffande förvandlingar.

+ 2017–18, kvartsfinal: Roma–Barcelona

Barcelona tappar en stor ledning från första mötet och blir utslaget i returen. Låter det bekant? Ja, för ett år sedan skedde nästan en likadan sak för tränaren Ernesto Valverde och hans lag. Barcelona ledde med 4–1 efter hemmamötet med Roma – men föll med 0–3 borta, och italienarna gick därmed vidare på fler gjorda bortamål.

2016–17, åttondelsfinal: Barcelona–Paris Saint-Germain

PSG gick på knock i hemmamötet och vann med hela 4–0. Avgjort? Icke. Inte ens när PSG reducerade till 1–3 med en halvtimme kvar. Barcelona gjorde tre mål i slutminuterna, däribland det avgörande 6–1 i den femte tilläggsminuten.

2004–05, final: Liverpool–Milan

Även om tisdagens Liverpoolvändning mot Barcelona var mirakulös når den trots allt inte upp till den här finalklassikern i Istanbul. Milan gick fram till 3–0 i halvtid och såg ut att bli mästare enkelt. Men Liverpool hämtade upp till 3–3 och vann sedan, mot alla odds, efter straffar. Lagkaptenen Steven Gerrard lyfte bucklan i luften – och knappt någon förstod hur det hade gått till.

2003–04, kvartsfinal: Deportivo La Coruña–Milan

Ett stjärnspäckat Milan vann hemmamötet med 4–1 – men hemma i Galicien svarade hemmalaget för en spektakulär upphämtning och gick vidare med 5–4 efter att ha vunnit med hela 4–0.

Källa: BBC