En nöjd och stolt Kristján Andrésson. Arkivbild.
En nöjd och stolt Kristján Andrésson. Arkivbild.

Andrésson: "Spelarna är så modiga"

Kristján Andrésson rabblade upp namnen på i stort sett varenda blågul spelare. Förbundskaptenen var minst sagt stolt över laget som ska spela EM-final på söndag kväll.

ANNONS
|

Handbollslandslagets Kristján Andrésson drabbades av bakslag på bakslag inför semifinalen mot Danmark.

Men islänningen som har fört Sverige till första EM-finalen på 16 år hade ett par ess att plocka fram i rockärmen. Som Linus Arnesson, till exempel.

- Jag är glad att han känner det förtroendet och bara kliver in och spelar sitt spel och gör det han är bra på. Det säger något om den här gruppen, hur trygga spelarna är trots sin ringa erfarenhet, säger Andrésson.

Efter tre förluster på vägen till semifinal var det nu ett Sverige i toppklass som kom ut på golvet i Arena Zagreb.

ANNONS

- Jag har fått höra från nära och kära där hemma att det finns de som uttryckt att vi inte förtjänar att vara där vi är. Jag är så otroligt glad för de här killarna. För nu är vi i final, va? säger Andrésson och flinar.

Förlängningssegern i rysaren mot Danmark var andra gången i EM som Sverige bjöd på en riktig jätteskräll, efter segern mot värdnationen Kroatien i första gruppspelet.

- Den här typen av match passar det här laget. All press låg på Danmark. De har dubbelt så många landskamper som våra spelare i snitt och ligger några år före erfarenhetsmässigt, säger Andrésson.

- Matcher där vi känner att här har vi en bra chans att vinna hanterar vi inte lika bra som när vi är underdogs. Det passar oss just nu.

Zagreb, TT:s utsände

ANNONS