Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

André Myhrer slutar med storslalom

OS-guldmedaljören André Myhrer kommer inte köra storslalom säsongen som kommer. Istället satsar han allt på slalom.
– Jag vill någonstans trappa ner nu och koncentrera mig på slalomen, säger Myhrer till DN.

André Myhrer har tävlat i slalom och storslam i världscupen i 13 år. Nu är det slut med det.

Under OS i vintras vann André Myhrer OS-guld i paradgrenen slalom. Inför årets säsong, med hemma-VM i Åre som höjdpunkt, kommer det vara just slalom han fokuserar på. Storslalomsatsningen lägger han ner

– Jag försöker ”foka in” mig på slalomen, då får jag ett annat upplägg. Då kan jag verkligen fokusera på en sak och göra det riktigt bra i stället. Det känns som ett naturligt steg för mig. Jag har försökt i väldigt många år med storslalomen, tryckt på, men jag känner att jag kanske har kommit så långt i den grenen som jag kan komma, så därför vill jag någonstans trappa ner nu och koncentrera mig på slalomen, säger 35-åringen till DN.

LÄS MER: Kalla avstår Tour de Ski och sprinthelger

Han berättar också att han haft svårt att ladda om efter OS-guldet.

– Det blev en sådan enorm urladdning. Någonstans behöver man ju ett sug och en glöd att ta sig iväg till gymmet. Och sen är det åldern också, man har gjort det här så många gånger, dragit igång en ny världscupsäsong... Det tar mycket energi. Och det är mycket här hemma som drar också, med barnen.

I och med att storslalomsatsningen läggs ner blir det färre resor för Myhrer i vinter. Men han har inte stäng dörren för att ställa upp i parallellstorslalom i världscupen. Det är dock en gren som inte har mästerskapsstatus.

Kommande säsong kan bli Myhrers sista men han kommer vänta med det definitiva beslutet till efter säsongen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.