Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Hiljemark hoppas få chansen från start mot Schweiz i Sebastian Larssons frånvaro. Om valet fallet på Gustav Svensson i stället skulle han dock inte vara bitter.

Anderssons val: Hiljemark eller Svensson?

Vem ersätter avstängde Sebastian Larsson i åttondelsfinalen mot Schweiz? Det är en fråga som Albin Ekdal inte bryr sig särskilt mycket om.

Sebastian Larsson och Albin Ekdal har stängt ytor och styrt Sveriges mittfältsdefensiv mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

Men i åttondelsfinalen mot Schweiz får Ekdal en ny partner.

Även om samtliga 23 spelare i truppen "vet hur det ska gå till" – som Ekdal uttrycker sig – handlar förbundskapten Janne Anderssons val i slutändan bara om två spelare: Oscar Hiljemark eller Gustav Svensson.

Men vem som får chansen i S:t Petersburg på tisdag spelar ingen större roll för Ekdal, han kommer känna sig trygg oavsett om Hiljemark eller Svensson spelar vid hans sida.

"Göra ett bra jobb"

- Vi har inte så olika spelstilar vi fyra. Den som ersätter “Seb” kommer att göra ett lika bra jobb. Det handlar först och främst om att ligga rätt i position och göra det defensiva som jag och “Seb” hittills har gjort bra. Men alla 23 spelare i truppen vet hur det ska gå till. Om vi sätter den nyckelbiten faller det andra på plats, och jag tror inte att Oscar och Gustav skiljer sig så mycket på den punkten, säger han.

- Oscar är lite mer offensiv och gillar att gå fram och sticka in lite bollar, medan Gustav är lite mer defensiv och ligger rätt hela tiden. Vi får se vem Janne vill ha på planen, men jag har inga svar på vem jag föredrar.

Hiljemark och Svensson är båda inne på att det vore ett fint ögonblick i deras fotbollskarriärer om de får spela från start på S:t Petersburg-stadion.

- Jag känner mig i fin form. Jag har haft sex fina månader i Italien och kom hit med bra självförtroende, och jag känner mig väldigt stark. Det har känts bra i de inhopp jag har gjort och jag är trygg i sättet vi spelar. Om det talar mer åt mitt eller Gustavs håll…

Svensson:

- Det hade varit väldigt stort för mig i min karriär, att kunna bidra med det jag kan bidra med från start. Jag har fått hoppa in i ganska många matcher och fått göra det jag är bra på. Det hade varit kul att visa det från start, säger han.

Göra det tillsammans

Samtidigt är de inne på att det egentligen inte spelar någon roll vem som får chansen.

- Vi gör det här tillsammans. Det finns inte någon som skulle bli arg eller besviken om de inte får spela. Vi har ett väldigt bra go i laget och den besvikelsen, avundsjukan finns inte överhuvudtaget, säger Gustav Svensson.

- Vi är här för att se till att Sverige ska gå så långt som möjligt och kan man vara med och bidra på plan så göra man det, annars bidrar man på bänken.

Oscar Hiljemark:

- Gustav kanske är lite mer sittande medan jag är lite mer box till box, men vi vet båda två vad som krävs, vad det handlar om att utföra, säger han.