Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Janne Andersson vill lägga VM bakom sig: "Har jag inte tid och hänga kvar vi det". Arkivbild.

Andersson: "Vi har stängt VM"

Först hade han individuella samtal med alla spelare efter fotbolls-VM. Nu vill Janne Andersson lägga mästerskapet bakom sig.

Sverige gjorde sitt bästa VM sedan bronset 1994 när man tog sig till kvartsfinal i Ryssland, där det blev respass mot England i kvartsfinalen.

Efter mästerskapet har förbundskapten Janne Andersson inte gjort någon djupare analys. Snarare tvärtom.

- Jag är inte mycket för att hänga kvar vid gamla grejer, visst har vi tittat och funderat, men framför allt har vi börjat titta framåt. Vi har stängt VM genom att ha haft individuella samtal med alla spelare, säger förbundskaptenen till SVT:s Morgonstudion och fortsätter:

- Nu har jag inte tid och hänga kvar vi det.

"Det gör ont"

Han vill inte yppa alltför mycket om vad som sades under samtalen med spelarna.

- Ibland sägs det mycket, ibland sägs det lite. Det är ett stort engagemang i den här gruppen, det är många som har synpunkter som är bra och det uppmuntrar jag verkligen till att tycka. Får man en delaktighet hos spelarna så har man mycket större förmåga att nå resultat.

Trots att Andersson vill lägga mästerskapet bakom sig kan han inte undgå att tycka att det sena förlustmålet mot Tyskland (1–2) i gruppspelet sved. Ordentligt.

- Det gör ont när jag ser det, säger han när han ser tv-bilder av målet.

"Häftigaste jag varit med om"

Annars är han imponerad över hur laget lyfte sig efter just den matchen och vann den avslutande gruppspelsmatchen mot Mexiko som banade väg för den kvartsfinal man sedan nådde.

- Vi var enormt besvikna, det går inte att beskriva. Att lyckas vända det och slå Mexiko med 3–0 och dessutom hatgrejen mot Jimmy (Durmaz), som han ställde upp på ett fantastiskt sätt själv och visade vilken människa och kille han är. Att han klarar av det, och så vände och vann vi. Det är nog bland det häftigaste jag vart med om som ledare, säger Janne Andersson.