Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild. Bild: Mark Kerton/AP/TT

Andersson om VNL: "Ganska hoppfull"

Victor Nilsson Lindelöf dras med ryggproblem inför EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. Spelar han i helgen?
– Han var ganska hoppfull när jag sms:ade med honom i går, säger förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS

Svenska landslaget dras med skadeproblem när EM-kvalet fortsätter den kommande veckan. Mittbacken Pontus Jansson och mittfältaren Oscar Lewicki har båda lämnat återbud med olika skador, och Victor Nilsson Lindelöf dras med ryggproblem som höll honom borta från spel med Manchester United i går.

25-åringen ska ha klagat på ryggsmärtor efter Europa League-matchen borta mot AZ Alkmaar i torsdags, en match som spelades på konstgräs i Nederländerna.

– Han fick en låsning i ryggen tidigare i veckan. Han var ganska hoppfull i går när jag sms:ade med honom. Medicinska teamet ska kolla på honom när han kommer hit. Jag hoppas han är tillgänglig. Men det kan ta några dagar, säger Janne Andersson på en presskonferens.

ANNONS

Enligt förbundskaptenen är det inte aktuellt att ta in någon ersättare för mittbacksstjärnan.

– Vi har inga planer på det just nu. Med den information vi har nu så tror vi att han kommer att komma i gång efter någon dag. Men det kan ändras när vi får titta på honom.

Pontus Jansson ersätts av Marcus Danielson, Djurgården, och Oscar Lewicki av Alexander Fransson, IFK Norrköping.

Samtidigt gläds Janne Andersson åt att de svenska nyckelspelarna har fått bra med speltid under hösten och till stor del undvikit skador.

– Man sitter, till hustruns förtret, med telefonen och tittar på alla matcher, hur alla spelar och vilka som inte spelar. Jag känner ett större lugn nu (än förra samlingen), de allra flesta har kommit i gång bra och många har fått speltid i sina klubblag.

Sverige möter Malta borta på lördag och Spanien hemma tre dagar senare.

ANNONS