Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fotbollens förbundskapten Janne Andersson imponerades av förbundskaptenskollegan Rikard Grönborgs Tre Kronor som tog VM-guld.

Andersson om VM-guldet: "Inspirerande"

Janne Andersson förbereder sig inför sitt första mästerskap som förbundskapten. Då sporras han av en annan sport: ishockey.

För en kort stund bytte fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson sport. Han lämnade fotbollen för att under VM-samlingens första dag prata om ishockey – och passade då på att hylla Tre Kronors väg fram till VM-guldet i Danmark.

- Jag vill gratulera min gode vän och förbundskaptenskollega Rikard Grönborg och Tre Kronor för en fantastisk prestation och en inspirerande prestation som de gjorde i VM, sade han.

Andersson, som då och då träffar Grönborg, var själv på plats i Köpenhamn och såg Sveriges gruppspelsmatch mot Slovakien, 4–3-seger efter förlängning. Under mästerskapet i Danmark imponerades och inspirerades Andersson av hur Grönborg fick ihop laget så snabbt och lyckades ta VM-guld – efter straffar i finalen mot Schweiz – för andra året i rad.

- Taktiskt förstår jag väldigt lite av hockey, även om jag träffar Rikard Grönborg ibland men då vi pratar väldigt lite taktik. Vi pratar mer människor, ledarskap och sådant, sade Andersson.

- Det är imponerande att de samlar ihop ett par nya spelare och får ihop det. Det är bra gjort, det är riktigt bra gjort.