Spaniens kritiserade fotbollsordförande Luis Rubiales. Arkivbild.
Spaniens kritiserade fotbollsordförande Luis Rubiales. Arkivbild. Bild: Manu Fernandez/AP/TT

Andersson om kyssen: "Fullständigt bedrövligt"

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson är senast i raden att fördöma att Spaniens fotbollsordförande Luis Rubiales kysste Jennifer Hermoso under Spaniens VM-guldfirande.
– Att någon beter sig på det sättet som han gör är fullständigt bedrövligt, säger han på en presskonferens.

ANNONS
|

Svenska fotbollförbundet gick ut med ett uttalande på tisdagen och dagen därpå fick Janne Andersson frågan i samband med truppsläppet inför EM-kvalet.

– Vi gjorde ju, tillsammans med damlandslaget, ett uttalande kring det. Där var vi väldigt tydliga med att vi inte tycker att det är okej, säger hallänningen till TT och fortsätter:

– Själv tycker jag: De här tjejerna har presterat i ett VM, och det är medaljutdelning och kanske deras största ögonblick i livet, och så ska någon bete sig på det sättet som han gjorde. Jag tycker – som jag sa tidigare – att det är bedrövligt.

ANNONS

Rubiales har stängts av i 90 dagar av Internationella fotbollsförbundet Fifa.

Enligt Janne Andersson kommer herrlandslaget dock, som det ser ut nu, inte att göra något mer för att visa sitt stöd gentemot Spaniens landslag och Jennifer Hermoso.

– Nej, men jag vet inte vad som kan dyka upp framöver – det händer grejer. Men inte som det är sagt i dag, säger förbundskaptenen.

ANNONS