Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Alexander Isak missar Sveriges januariturné i Qatar. Arkivbild.

Andersson om Isaks återbud: "Det svider"

Sverige får klara sig utan anfallaren Alexander Isak under januariturnén i Qatar. Återbudet från Dortmundspelaren kom sent.

Isaks tyska klubb Dortmund är mitt uppe i säsongen. Men Andersson hade fått tillåtelse att ta ut 19-åringen, under förutsättning att inget oförutsett skedde. Men det gjorde det.

På torsdagen fick han beskedet att Dortmund trots allt inte kan undvara Isak, som inte har spelat en minut för sitt klubblag hittills den här säsongen.

- Vi visste när vi tog ut honom att det var lite på nåder eftersom hans klubb är mitt i säsongen. Sedan hoppades vi att inget skulle hända, men nu har de fått en skada. Det var tråkigt, det hade varit väldigt roligt att jobba med honom här. Men vi är i helt i klubbarnas händer, säger Janne Andersson.

Gyökeres försenad

Inte heller Viktor Gyökeres är på plats i Qatar. Men Brightonanfallaren är bara försenad.

- Jag pratade med deras manager och han kommer att ha med Viktor i truppen till matchen mot Bournemouth i FA-cupen i morgon. Så han ansluter till oss på söndag. Det är väldigt roligt för Viktor, att de är väldigt nöjda med honom, säger Janne Andersson.

Sverige möter Finland den 8 januari och Island den 11 januari. Trots att det handlar om en träningsturnering där i princip alla ordinarie A-landslagsspelare saknas, ska man inte underskatta matchernas betydelse, säger Andersson.

Claessons utveckling

- Viktor Claesson var med för två år sedan. Då var han 25. Efter turneringen gick han till Krasnodar och nu har han varit en av våra bästa spelare de senaste åren.

Vem som blir Sveriges utropstecken i Qatar återstår att se. Säkert är att alla spelare kommer att få speltid.

- Alla ska få chansen att visa upp sig och spela. Sedan får slitaget avgöra vilka spelare som spelar vilka matcher.