Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andersson om Guidettis status och form

John Guidetti, 26, fick linka av under lägret i Båstad. Men väl på plats i Ryssland så kommer positiva besked kring anfallaren. – Jag utgår från att alla 23 är tillgängliga, säger Janne Andersson.

Lägret i Båstad var på väg att ta slut när olyckan var framme för John Guidetti. I en spelsekvens fem mot fem kapades han bakifrån av lagkaptenen Andreas Granqvist och vred sig i smärtor.

– Varför, varför ska han tackla där? Så jävla onödigt, skrek Guidetti medan han tog sig över foten.

Efter att ha fått halta av träningsplanen i Båstad blev det inget spel i någon av de två träningsmatcherna inför VM-slutspelet i Ryssland. Varken mot Danmark på Friends Arena eller mot Peru på Ullevi fick John Guidetti någon speltid då han ännu inte var återställd efter smällen från Granqvist.

På den första träningen på rysk mark i Gelendzhik när landslaget drog igång sin VM-resa på allvar var han däremot med och körde med de andra spelarna. Men hur är egentligen status på John Guidetti när VM-premiären mot Sydkorea kryper allt närmare.

– Statusen är bra. John var igång fullt nu men det är alltid någon som är lite sliten. Men jag utgår från att alla 23 är tillgängliga för träning och vi kör med goda marginaler. Nu är "försäsongen" över och vi går in i tävlingssäsong och då måste man spetsa till saker ett snäpp och hitta fysisk status och form. Vi har inte toppat oss utan kört på ganska rejält men nu är det skarpt läge som gäller, säger Janne Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.