Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Sveriges Jacob Une Larsson (till vänster) och Filip Dagerstål samt Englands Nathan Redmond under fredagens match i U21-EM i Kielce.

Andersson hyllar mittbacksduon

Janne Andersson gillade Sveriges optimism i premiären mot England. Och allra mest tyckte han om spelet av mittbackarna Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål.

Tuff start i första halvlek, tuff start i andra – men överlag tyckte Janne Andersson, förbundskapten för A-landslaget, att Sverige genomförde en stark premiär och visade upp ett spel som lovar gott inför fortsättningen av U21-EM.

- De gjorde en jättebra match. Det var väl det fysiska och duellspelet som man var rädd för innan men jag tycker att de höll upp spelet bra, säger han.

- Sedan tycker jag även att det var kul att Sverige växte in i det efterhand. De fick en tuff start på bägge halvlekarna, fick tryck på sig men växte in i det. Jag tycker det var en match smak med mersmak.

Mittbackarna imponerade

Andersson, som är på plats i Polen och även ska se mötet med hemmanationen på måndag, ger ett extra plus till hela backlinjen, men det var framför allt mittbackarna Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål som han tyckte imponerade i det mållösa 0–0-mötet med England i Kielce.

- De gjorde det bra ihop. De var topparna i laget. I sådana här typer av matcher brukar det vara mittbackarna som märks mest, säger han.

TT: Vad tror du om fortsättningen, kan de ta sig vidare från gruppen?

- Jag tror alltid på allting, så jag har ingen aning. Jag kan de andra lagen lite för dåligt. Men chansen finns ju, absolut, säger han.

- Jag tycker det var roligt att se optimismen i spelet, när de kom ur första trycket. Det var kul. Det var lite synd att de missade straffen.

"Stabil kille"

Straffen, ja. Det var Linus Wahlqvist – backen som Janne Andersson främst känner sedan tiden i IFK Norrköping – som brände möjlighet att ge Sverige en smakstart på turneringen i Polen.

20-åringens försök var alldeles för tamt och Jordan Pickford behövde inte anstränga sig särskilt mycket för att rädda straffen – och en poäng till England.

- Det var synd att det inte blev mål. Det var jäkligt tråkigt. Men jag tror inte att det kommer påverka Linus. Han är en stadig och stabil kille, och han hanterar missen på ett bra sätt. Han grämer sig, så klart, men på ett bra sätt, säger Janne Andersson.