Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson under pressträffen där han presenterade den första landslagstruppen efter VM.

Andersson förlänger – men ledarstaben krymper

Janne Andersson fortsätter som herrlandslagets förbundskapten över fotbolls-VM i Qatar 2022. Men under hösten får han se ledarstaben runt sig minska.

55-åringen från Halmstad tog över Blågult efter EM 2016 och Erik Hamréns era. Med Andersson vid rodret tog sig Sverige till kvartsfinal i sommarens VM – Sveriges bästa resultat i ett världsmästerskap sedan tredjeplatsen 1994.

- Vi tog upp den här diskussionen efter VM och det var ganska självklart. Jag har inte brytt mig om eventuella andra telefonsamtal. Vi har haft bra snack och är väldigt överens, så det känns bra, säger Janne Andersson på en presskonferens i Friends arena.

"Olika avtalslängder"

Tidigare fanns en överenskommelse om att Andersson skulle fortsätta över EM 2020. Ett avtal som alltså förlängs med två och ett halvt år.

- Det är roligt och vi har många stora utmaningar framför oss. Men jag är enormt hungrig och ser fram emot att ta mig an det tillsammans med mina kollegor, säger han och tillägger att det endast är han personligen som förlängt sitt kontrakt.

- Vi har inlett med mig, sedan blir väl effekten att man går vidare med resten av gänget också. Det hänger ihop, sedan har man olika avtalslängder.

26 ledare på VM

Landslagschefen Stefan Pettersson, som efterträtt Lars Richt, berättar att Andersson däremot får se staben runt omkring krympa. Under VM i Ryssland var det 26 ledare som hjälpte de 23 svenska VM-spelarna, enligt Aftonbladet.

- Vi kanske inte behöver ha två läkare och två kockar... Lite grand kommer det dras ned. Men grabbarna ska få den service och de förberedelser som är absolut bäst. Det ska inte bli något tummande på det i alla fall, säger Pettersson.