Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yukiya Sugita och hans Dalkurd sprang i väg från Stadion i Malmö med en poäng. Markus Rosenberg och hans MFF fick nöja sig med lika många.

Andersson: "Får rannsaka mig själv"

Bottenlaget Dalkurd fick effekt direkt på sitt tränarbyte. För det regerande mästarlaget Malmö FF är krisen fortsatt närvarande efter bara 1–1 mot nykomlingen.

Det buades rejält på Stadion efter att Malmö FF bara fått 1–1 hemma mot bottenlaget Dalkurd i den sista allsvenska omgången innan VM-uppehållet. Det regerande svenska mästarlaget står på blott 15 poäng efter 12 spelade omgångar och har 15–18 i målskillnad.

- Så klart en stor besvikelse. Dalkurd gör det bra. De kämpar och sliter, och är vassa i omställningarna. Men jag tycker inte att vi är där riktigt i dag, säger MFF-tränaren Daniel Andersson.

Steg åt fel håll

Sportchefen Andersson gjorde sin tredje match som huvudtränare efter att fjolårets guldtränare Magnus Pehrsson, som var på plats som åskådare, fått sparken för två veckor sedan. Facit är tre poäng mot Häcken (2–0), oavgjort mot Dalkurd och förlust mot Hammarby (2–3).

- Vi var på gång de två första, men i dag var det tyvärr ett steg åt andra hållet. När vi inte riktigt kommer upp i den nivån jag tycker att vi kan. Det var för dålig rörelse och för dålig bollfart. Det kändes lite energifattigt vissa stunder. Jag får rannsaka mig själv efter den här prestationen, säger Andersson.

Processen att hitta en huvudtränare fortlöper, säger Andersson på presskonferensen. Han fick frågan om MFF:s sportsliga prestation – en placering på den nedre halvan av allsvenskan – kan påverka klubbens attraktionskraft i tränarled.

- Jag tror alltid att Malmö är en attraktiv klubb att komma till, men det är klart att det skulle kunna påverka. Jag vet inte, säger Andersson.

Bottenlaget Dalkurd valde samma väg i ett försök att vända krisen. I fredags fick huvudtränare Azrudin Valentic sparken och sportchefen Adil Kizil tog över som tränare. Effekten kom direkt. Ahmed Awans 1–0-mål i slutet av den första halvleken räckte till en poäng för bortalaget sedan MFF endast mäktat med en kvittering (Carlos Strandberg) tio minuter in på andra halvlek. Poängen var Dalkurds femte för säsongen.

"Enorm insats"

- Jag tycker att grabbarna gjorde en enorm insats där ute, säger Adil Kizil.

Med match endast två dagar efter tränarbytet fanns det inget stort utrymme för stora förändringar i laget, menar Kizil.

- Det var egentligen bara att försöka få dem att släppa ner axlarna lite och visa lite mod. Självklart hade vi en taktisk plan som vi skulle försöka följa, och det gjorde vi bra, säger Adil Kizil.