Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petter Andersson, här i Hammarby-grönvitt, vänder tillbaka till klubben som han representerade mellan 2003 och 2008. Arkivbild.

Andersson återvänder till Hammarby

Petter Andersson återvänder till Hammarby, efter flera år utomlands. Men den skadade publikfavoriten kommer inte till spel förrän nästa år. "Det är en spelare som har oerhört mycket att tillföra på fotbollsplanen", säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens webbplats.

Mellan 2003 och 2008 var mittfältsstjärnan Petter Andersson en profil i den grönvita Hammarby-tröjan. Nu står det klart att Andersson, som karriären igenom haft stora problem med skador, återvänder till klubben.

"Jag är extremt taggad att ta mig tillbaka och spela fotboll för Hammarby igen", säger 31-åringen till Hammarbys webbplats.

Spelar tidigast i januari

Men något spel under hösten blir det inte. Andersson är på väg tillbaka från en knäoperation och är tidigast tillbaka i spel 2017.

"Han kommer nu att slutföra sin rehab hos oss för att förhoppningsvis kunna stå på fotbollsplanen i januari igen", säger sportchefen Mats Jingblad.

Skadeförföjd hemvändare

Hammarby har, att döma av Jingblads kommentarer till klubbens webbplats, tagit Anderssons skadehistorik i beaktning när de utformat hemvändarens kontrakt:

"Givet olika scenarier under kontraktstiden är avtalet utformat på ett sätt som ger båda parter en så god trygghet som möjligt", säger Jingblad.

Petter Andersson, som kommer från Ljusvattnet utanför Skellefteå, har under sin långa och skadefyllda utlandssejour representerat nederländska Groningen och danska Midtjylland och står noterad för två svenska a-landskamper.