Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sydafrikanen Kevin Anderson vann till slut semifinalen mot John Isner.

Anderson till final efter maratonmatch

Det krävdes 50 game i avgörande set. Och totalt sex timmar och 36 minuters spel. Men till slut blev sydafrikanen Kevin Anderson klar för final i Wimbledon efter seger mot John Isner i semifinalen.

Det var starka känslor direkt efter semifinalen i herrarnas singelturnering i Wimbledon.

- Just nu känns det som oavgjort, jag känner väldigt mycket för John. Han är en fantastisk kille, säger Anderson i Eurosport.

Matchen mellan Kevin Anderson och amerikanen John Isner var otroligt jämn, från första bollen.

De första tre seten gick till tiebreak, 7–6, 6–7. 6–7. Sydafrikanen Kevin Anderson knep första set, medan John Isner slog tillbaka och vann de två följande. Fjärde set lyckades dock Anderson vinna med 6–4 innan femte och avgörande set skulle avgöras först vid 26–24. Totalt krävdes sex timmar och 36 minuter vilket är den näst längsta matchen någonsin i grand slam-sammanhang och den längsta semifinalen i Wimbledons historia.

- Det är en otroligt tuff match för oss båda. Det är blandade känslor just nu. Jag vet inte hur jag skulle ha klarat att vara den som gick förlorande ur en match som den här, säger Anderson.

- Jag ska försöka att återhämta mig så gott det går. Det är en dröm som går i uppfyllelse att spela final här.

Semifinalförloraren Isner har sedan tidigare rekordet för den längsta matchen i grand slam från sin match mot Nicolas Mahut som varade i 11 timmar och fem minuter, över tre dagar. Då vann Isner det avgörande setet med 70–68.

Andra semifinalen avbröts

Vem får då Kevin Anderson möta i finalen? Ja, den frågan är ännu obesvarad. Den andra semifinalen mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal avbröts efter det tredje setet i 2–1-ledning för Djokovic.

Djokovic började matchen bäst, spelade riktigt bra tennis och tog det första setet 6–4 sedan han brutit Nadals serve fram till 4–3.

Nadal höjde nivån på sitt eget spel och publiken runt Wimbledons centercourt bjöds på några fantastiska bolldueller i det andra setet. Dessutom bjöds det på fler servegenombrott. Nadal bröt till 3–1, Djokovic bröt tillbaka direkt, men spanjoren svarade för ett andra servegenombrott till 4–2 och kunde sen vinna setet med 6–3.

Det tredje setet bjöd inte på några servegenombrott utan fick avgöras i tiebreak där Nadal hade chans att serva hem setet vid ställningen 7–6 men där Djokovic kom tillbaka och vann setet med 11–9.