Anders Andersson lämnar TV4 efter tolv år - klar för rivalen

Anders Andersson, 46, har varit expert i C More och TV4 under tolv år. Men den tiden är nu över då han istället går till konkurrenten Discovery.
– Det kändes förra året när vi inte hade någon allsvenska, säger han till Expressen.

ANNONS
|

När C More tappade rättigheterna för fotbollsallsvenskan började även Anders Andersson att tänka över sin framtid. Det skulle bli totalt tolv år på TV4 och C More för experten.

LÄS MER:Stefan Lövgrens stora hyllning – inför VM-finalen

För när Discovery erbjöd honom att återigen jobba med allsvenskan igen var det ett enkelt val.

– Det känns jättekul. Jag har jobbat med svensk fotboll det sedan jag började kommentera allsvenskan och superettan och jag måste säga att svensk fotboll är överlägsen. Närheten till klubbarna är unikt. Det går inte att jämföra med något annat och det har jag saknat, säger han till Expressen.

LÄS MER:Angelica Roos om valet att sluta när motivationen försvann

Det var under 2020 som Discovery började att sända allsvenskan istället för C More som sänt serien sedan 1997. Ett led i att C More tappade rättigheterna för allsvenskan blev att Anders Andersson likt många andra fick mindre och mindre att göra.

ANNONS

– I april, maj och juni stängdes ju allt ner och då blev det inget jobb alls. Sen var det lite cupmatcher och landslag, men det har varit ett konstigt år helt klart, säger han.

LÄS MER:Nina Koppangs stöd till systern Stina Blackstenius efter pappans cancer

Tolv år som sagt, sedan fick det räcka på TV4 för Anders Andersson.

– Jag har haft en fantastisk tid på TV4, men det kändes förra året när vi inte hade någon allsvenska. Det blev inte så mycket matcher. Jag skulle ha jobbat med EM och en del andra grejer som man tyvärr inte fick göra. Så det var trist, och därför är jag ju extra glad nu, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS