Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carlo Ancelotti tog över Napoli inför säsongen. Arkivbild.

Ancelotti: "Vi måste spela med hjärta"

Carlo Ancelotti är en av världens bästa cuptränare med sina tre Champions Leaguetitlar. Nu måste hans Napoli vända ett tvåmålsunderläge mot Arsenal i Europa League för att ha fortsatt chans att ta den första europeiska cuptiteln sedan 1989.

I ligan har Napoli tappat onödiga poäng, i den italienska cupen blev det ett tidigt respass mot Milan.

Men i Europa League lever allt jämt drömmarna om en titel. Utgångsläget i kvartsfinalen mot Arsenal är dock knappast idealiskt för Ancelotti och hans Napoli efter 0–2 i det första mötet i London.

- Vi måste spela med hjärta imorgon, sade den 59-årige tränaren på presskonferensen dagen före matchen.

Sarris efterträdade

När Carlo Ancelotti valdes som ny tränare inför säsongen som ersättare till Chelseaflyktade Maurizio Sarri sågs det som en rejäl kupp.

Ancelotti, med ett av tränarvärldens bästa renommé från klubbar som Bayern München, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea och Milan, skulle hjälpa laget från södra Italien att ta upp kampen om ligatiteln med Juventus.

Spola fram åtta månader och den italienska ligastriden är död sedan länge: varken Napoli, Inter, Milan eller Roma har kunnat hota suveräna Juventus på flera år.

Men så har Carlo Ancelotti länge varit känd som en mästerlig cuptränare, snarare än en skicklig ligatränare.

Med Real Madrid blev han historisk när han vann 2014 vann klubbens första Champions League-titel på 12 år. Titeln var hans totalt tredje i den anrika turneringen – en bedrift som då bara mäktats med av en annan tränare: Liverpools Bob Paisley.

Någon ligatitel blev det dock inte under italienarens tre år i klubben.

Ut ur gruppen

När Juventus i veckan överraskande åkte ur Champions League mot Ajax återstod bara Napoli att försvara Italiens färger i Europa.

En ovan roll för ett lag som senast vann en europeisk cuptitel 1989 då Diego Maradona ledde laget till seger i Uefacupen, förlagan till nuvarande Europa League.

Men efter en blek första insats på Emirates i London krävs nu ett bättre Napoli om laget ska ha någon chans att ta sig vidare.

Arsenaltränaren Unai Emery har under veckan förberett sitt lag på vad han menar kommer att bli en "explosion" på Napolis hemmaarena San Paolo.

- Vi vet att de är starka hemma. Det är ett helt jämnt möte för mig, sade han på presskonferensen.

Själv är Carlo Ancelotti hoppfull på en plats i semifinalen.

- Napoli är det enda italienska laget kvar i Europa och jag hoppas att det är så även på fredag. Napoli kommer att göra en bra insats. Jag tror på oss.